Άστεγοι στο Βατικανό: Ο Πάπας Φραγκίσκος άνοιξε μια κλινική για δωρεάν εξετάσεις

Άστεγοι στο Βατικανό: Ο Πάπας Φραγκίσκος άνοιξε μια κλινική για δωρεάν εξετάσεις Facebook Twitter
EPA
0

Ο πάπας Φραγκίσκος εγκαινίασε μια νέα κλινική στην πλατεία του Αγίου Παύλου όπου οι άστεγοι θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν ιατρική βοήθεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.


Η ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas εκτιμούσε πέρυσι ότι υπάρχουν περισσότεροι από 16.000 άστεγοι στη Ρώμη, με τον αριθμό τους να αυξάνεται στην περιοχή γύρω από το Βατικανό τις νύχτες, όταν οι άστεγοι καταφεύγουν στις στοές για να κοιμηθούν.


Η νέα κλινική με τρία δωμάτια για τους επισκέπτες θα είναι ανοιχτή τρεις ημέρες την εβδομάδα και θα στελεχωθεί από εθελοντές γιατρούς από τις ιατρικές υπηρεσίες του Βατικανού και από νοσοκομεία της Ρώμης.


Ποδίατροι θα προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους μια φορά την εβδομάδα.

Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις λένε ότι οι άστεγοι πάσχουν κυρίως από ασθένειες που πλήττουν τα πόδια επειδή σπανίως βγάζουν τις κάλτσες και τα παπούτσια τους και φορούν παπούτσια που δεν εφαρμόζουν καλά με αποτέλεσμα να εμφανίζουν μυκητιάσεις, φλεγμονές και κάλους.


Η νέα κλινική αντικαθιστά μια παλαιότερη, προσωρινή, εκεί κοντά, η οποία επίσης λειτουργούσε με πρωτοβουλία του πάπα.

Ο 82χρονος Φραγκίσκος έχει επίσης θέσει σε λειτουργία εγκαταστάσεις όπου οι άστεγοι μπορούν να κάνουν μπάνιο και να κουρεύονται.


Όταν δεν θα εξυπηρετεί τους άστεγους, η νέα κλινική, χτισμένη στους χώρους του παλιού ταχυδρομείου του Βατικανού, θα λειτουργεί ως σταθμός πρώτων βοηθειών για τους προσκυνητές και τους τουρίστες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΗΠΑ

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM
ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM