Ασταμάτητη η επιδημία χολέρας στην Υεμένη - Μέχρι και 300.000 κρούσματα αναμένονται μέσα στο επόμενο εξάμηνο

Ασταμάτητη η επιδημία χολέρας στην Υεμένη - Μέχρι και 300.000 κρούσματα αναμένονται μέσα στο επόμενο εξάμηνο Facebook Twitter
0

Την εκτίμηση πως τα κρούσματα χολέρας θα φτάσουν ακόμη και τα 300.000 μέσα στο επόμενο εξάμηνο στην Υεμένη εκφράζει ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας στη χώρα, Νέβιο Ζαγκάρια.

Όπως ανέφερε ο ίδιος τηλεφωνικώς σε δημοσιογράφους την Παρασκευή από τη Γενεύη, «θα πρέπει να αναμένουμε έως και 200.000 με 250.000 κρούσματα για το επόμενο εξάμηνο πέραν των 50.000 κρουσμάτων που έχουν ήδη σημειωθεί».

«Αντιλαμβάνεστε ότι με τέτοιους αριθμούς το τίμημα που θα πληρώσουμε σε ανθρώπινες ζωές θα είναι υπερβολικά, υπερβολικά υψηλό», είπε ο ίδιος.

Για επιδείνωση της επιδημίας χολέρας στην Υεμένη προειδοποίησε και η UNICEF πριν από μερικές ημέρες, τονίζοντας ότι 209 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότερα από 17.000 διαπιστωμένα κρούσματα από τα τέλη Απριλίου.

Mέσω Twitter η οργάνωση έκανε λόγο «για ανησυχητική αύξηση» των ανθρώπων που υποφέρουν από σοβαρή διάρροια και χολέρα. «Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 17.200 κρούσματα χολέρας έχουν αναφερθεί στην Υεμένη, καθώς και 209 θάνατοι», τονίζεται.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ