Άσαντ: «Οι ΗΠΑ θα "πουλήσουν" τις οργανώσεις που βασίζονται πάνω τους»

Άσαντ: «Οι ΗΠΑ θα "πουλήσουν" τις οργανώσεις που βασίζονται πάνω τους» Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ προειδοποίησε σήμερα πως η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να προστατεύσει τις οργανώσεις εκείνες που εξαρτώνται από την προστασία της.

Ο Άσαντ αναφερόταν στους Κούρδους μαχητές που πολεμούν στη βόρεια Συρία και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. 

«Λέμε σ' εκείνες τις οργανώσεις που στοιχηματίζουν στους Αμερικανούς, οι Αμερικανοί δεν θα σας προστατεύσουν», δήλωσε ο Άσαντ χωρίς να τις κατονομάσει.

«Οι Αμερικανοί θα σας βάλουν στην τσέπη τους ώστε να γίνετε εργαλεία στην ανταλλαγή και έχουν αρχίσει να το κάνουν», είπε ο πρόεδρος της Συρίας σε τηλεοπτική εκπομπή. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, δημιουργώντας ερωτηματικά για την τύχη των Κούρδων συμμάχων της Ουάσινγκτον που τελούν υπό την απειλή τουρκικών επιθέσεων.

«Κανένας δεν θα σας προστατεύσει εκτός από το κράτος σας», πρόσθεσε στη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του. «Αν δεν προετοιμαστείτε οι ίδιοι για να υπερασπισθείτε τη χώρα σας, θα γίνετε σκλάβοι της Τουρκίας», πρόσθεσε ο Άσαντ.

Η κίνηση των ΗΠΑ οδήγησε τους Κούρδους της Συρίας σε νέες συνομιλίες με τη Δαμασκό και τη σύμμαχό της, τη Μόσχα, με την ελπίδα να υπάρξει μια συμφωνία που θα μπορούσε να προστατεύσει την περιοχή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), επικεφαλής των οποίων είναι η κουρδική πολιτοφυλακή YPG, και να εγγυηθεί τουλάχιστον μερικά από τα κέρδη του. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM