Αριζόνα: Παράνομο πάρτι σε εθνικό δρυμό με 5.000 άτομα και off-road οχήματα

Αριζόνα: Πάνω από 5.000 άτομα σε παράνομο πάρτι σε εθνικό δρυμό με off-road οχήματα Facebook Twitter
0

Πάνω από 5.000 άτομα συμμετείχαν σε παράνομη συγκέντρωση στον Εθνικό Δρυμό Tonto στην Αριζόνα το Σάββατο, με οχήματα off-road, ενώ ένα άτομο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελικόπτερο μετά από σύγκρουση. 

Δασοφύλακες πραγματοποιούσαν περιπολία όταν ανακάλυψαν την παράνομη συγκέντρωση των χιλιάδων ατόμων, ανέφερε η Υπηρεσία Δασών των ΗΠΑ σε ανάρτησή της στο Facebook, κάνοντας παράλληλα λόγο για πολλαπλές παραβάσεις όπως οδήγηση υπό επήρεια ουσιών, επικίνδυνη οδήγηση, μπλοκάρισμα δρόμων και παράνομη χρήση πυροτεχνημάτων.

Η Υπηρεσία Δασών ανέφερε ακόμα πως πολλοί συμμετέχοντες έκλεισαν τμήματα του κεντρικού δρόμου για να καθορίσουν την περιοχή που θα κατασκήνωναν, ενώ όταν συγκρούστηκαν δύο «γουρούνες» η μεταφορά ενός τραυματία έγινε με ελικόπτερο καθώς η πρόσβαση του ασθενοφόρου ήταν αδύνατη.

Σημειώνεται πως υπάρχουν αναφορές για επτά ατυχήματα με οχήματα και αρκετές κλοπές οχημάτων εκτός δρόμου. Σύμφωνα με την υπηρεσία για τέτοιου τύπου συγκεντρώσεις απαιτείται ειδική άδεια. Οι Αρχές ζητάνε από τους πολίτες να αναφέρουν τις χωρίς άδεια συγκεντρώσεις. «Μην είστε κομμάτι του προβλήματος», διαβάζει κανείς στην ανάρτηση στο Facebook. Οι Αρχές εκτιμούν πως η συγκέντρωση διοργανώθηκε μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN οι διοργανώσεις με εκτός δρόμου οχήματα είναι συχνό φαινόμενο στην Αριζόνα ωστόσο ειδικοί εκτιμούν πως η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν «ολέθρια». Το Εθνικό Πάρκο Tonto είναι το έβδομο μεγαλύτερο στις ΗΠΑ με έκταση πάνω από 11.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα. 
 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ