Αρχιεπίσκοπος στο Περού γέμισε την εκκλησία με χιλιάδες πορτρέτα θυμάτων κορωνοϊού

Αρχιεπίσκοπος στο Περού γέμισε την εκκλησία με χιλιάδες πορτρέτα θυμάτων κορωνοϊού Facebook Twitter
ΑΡ
0

Στη λειτουργία της Κυριακής ο καθεδρικός της Λίμα ήταν γεμάτος πρόσωπα, όμως κανένα από αυτά δεν ήταν εν ζωή.

Ο αρχιεπίσκοπος της Λίμα στο Περού, Κάρλος Καστίγιο γέμισε την εκκλησία, τα στασίδια και τους τοίχους, με πάνω από 5.000 πορτρέτα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πανδημία, στηλιτεύοντας έτσι το υγειονομικό σύστημα που, όπως είπε, «είναι βασισμένο στον εγωισμό και το κέρδος και όχι στη συμπόνια και την αλληλεγγύη».

Αρχιεπίσκοπος στο Περού γέμισε την εκκλησία με χιλιάδες πορτρέτα θυμάτων κορωνοϊού Facebook Twitter
ΑΡ

«Έρχονται ακόμα δυσκολότερες μέρες. Θα είναι φρικτό αν σ'εκείνες τις μέρες έχουμε χιλιάδες ακόμα τέτοιες φωτογραφίες - αλλά νεκρούς από την πείνα», είπε ο ίδιος.

Η Covid-19 ευθύνεται για το θάνατο τουλάχιστον 6.400 ανθρώπων στο Περού και πάνω από 225.000 κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Εκατοντάδες έχουν καταλήξει χωρίς βοήθεια από το σύστημα υγείας και πολλές οικογένειες βρίσκονται προ οικονομικού ολέθρου λόγω του κόστους φροντίδας ή νοσηλείας των ασθενών.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM