Αρχαιολόγοι βρήκαν οστά σκύλων που μοιάζουν με dachshund στις αποχετεύσεις του Κολοσσαίου

Αρχαιολόγοι βρήκαν οστά σκύλων που μοιάζουν με dachshund στις αποχετεύσεις του Κολοσσαίου Facebook Twitter
Φωτ.:Unsplash
0

Λείψανα μικρών σκύλων που έμοιαζαν με τα σημερινά ράτσας dachshund (γνωστά και ως «λουκάνικα») φέρεται να έχουν βρεθεί στις αποχετεύσεις του Κολοσσαίου της Ρώμης.

Ο υπόγειος χώρος του Κολοσσαίου στεγάζει ένα δίκτυο από σήραγγες και θαλάμους που κατανέμονται σε δύο επίπεδα και 80 κάθετα φρεάτια.

Η Αλφονσίνα Ρούσο, διευθύντρια του Κολοσσαίου, δήλωσε στην Telegraph ότι τα ευρήματα ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μελέτης ενός έτους κατά την οποία οι αρχαιολόγοι ταξίδεψαν σε 70 μέτρα αποχετεύσεων και υπονόμων.

«Βρήκαμε πολλά οστά από σκύλους που έμοιαζαν με τα σύγχρονα "λουκάνικα"», εξήγησε.

Το Κολοσσαίο είναι γνωστό ότι φιλοξενούσε θεάματα στα οποία μονομάχοι πάλευαν μέχρι θανάτου εναντίον ζώων, εγκληματιών και άλλων μονομάχων για την ψυχαγωγία της ρωμαϊκής κοινωνίας.

Σύμφωνα με την Αλφονσίνα Ρούσο, ωστόσο, τα λείψανα είχαν ύψος «λιγότερο από 30 εκατοστά» και δείχνουν ότι τα σκυλιά μπορεί να χρησιμοποιούνταν για να εκτελούν ακροβατικά κόλπα, σε στημένα κυνήγια και να πολεμούν άγρια ζώα.

«Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα», πρόσθεσε.

Αν και μικρόσωμα, τα σκυλιά ράτσα dachshund εμφανίστηκαν στις αρχές του 18ου αιώνα στη Γερμανία και εκτράφηκαν για το ανεξάρτητο κυνήγι επικίνδυνων θηραμάτων.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης λείψανα από λεοπαρδάλεις, αρκούδες, λιοντάρια, στρουθοκαμήλους και μεγάλους σκύλους, μαζί με υπολείμματα από σνακ που προφανώς έτρωγαν οι θεατές, όπως φρούτα και ελιές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM