Archie Battersbee: Οι γιατροί θα κλείσουν τη μηχανική υποστήριξη του 12χρονου- Τι ζητούν πλέον οι γονείς

Archie Battersbee: Οι γιατροί θα κλείσουν τη μηχανική του υποστήριξη - Τι ζητούν πλέον οι γονείς Facebook Twitter
Ο 12χρονος Archie Battersbee.
0

Οι γονείς του 12χρονου Archie Battersbee δεσμεύτηκαν να «παλέψουν» για να τον μεταφέρουν σε ξενώνα, επιμένοντας ότι θα πρέπει να τους επιτραπεί να επιλέξουν πού θα περάσει το παιδί τους τις «τελευταίες του στιγμές».

Μετά την απόρριψη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τελευταίας προσπάθειας των γονιών να αναβληθεί η απόσυρση της μηχανικής υποστήριξης της ζωής του Archie, η οικογένεια θέλει τώρα να υποβάλει αίτηση στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου για τη μεταφορά του από το νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, η μητέρα του, Hollie Dance, είπε ότι νιώθει «απόλυτα απογοητευμένη» μετά την απόφαση του δικαστηρίου του Στρασβούργου το βράδυ της Τετάρτης να μην παρέμβει στην υπόθεση.

Archie Battersbee: Οι γιατροί θα κλείσουν τη μηχανική του υποστήριξη - Τι ζητούν πλέον οι γονείς Facebook Twitter
Ο Archie με τη μητέρα του.

Το παιδί βρίσκεται σε κώμα από τότε που βρέθηκε αναίσθητο τον Απρίλιο και κρατείται στη ζωή με συνδυασμό ιατρικών παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων φαρμακευτικών θεραπειών.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάσταση του Archie είναι πολύ ασταθής για μεταφορά σε άλλο χώρο. Μάλιστα, μια ενδεχόμενη μεταφορά του με ασθενοφόρο σε διαφορετικό περιβάλλον «πιθανότατα θα επιτάχυνε την πρόωρη επιδείνωση που θέλει να αποφύγει η οικογένεια, ακόμη και με πλήρη εξοπλισμό εντατικής θεραπείας και προσωπικό στο ταξίδι».

Πάντως, εκπρόσωπος της οικογένειας είπε ότι ένας ξενώνας συμφώνησε να τον πάρει, προσθέτοντας πως οι ξενώνες είναι «σχεδιασμένοι για παρηγορητική και ανακουφιστική φροντίδα. Ο Archie είναι τώρα προφανώς σε ανακουφιστική φροντίδα, επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην περάσει τις τελευταίες του στιγμές σε ένα ξενώνα».

Η μητέρα του παιδιού, δήλωσε ότι θέλει ο γιος της να πεθάνει «αξιοπρεπώς σε ένα ξενώνα», προσθέτοντας ότι πρέπει να «παλέψουν» για να τον βγάλουν από το νοσοκομείο. «Το μόνο πράγμα που θα πω είναι ότι του υποσχέθηκα ότι θα παλέψω μέχρι το τέλος και αυτό ακριβώς έκανα», πρόσθεσε. 

Το χρονικό

Ήταν στις 7 Απριλίου, όταν η μητέρα του τον εντόπισε αναίσθητο μετά από ατύχημα που είχε στον σπίτι του στο Σάουθεντ του Έσσεξ. Η μητέρα του εκτιμά ότι ο 12χρονος είχε λάβει μέρος σε μια διαδικτυακή πρόκληση. Ο Archie Battersbee έπεσε σε κώμα και έκτοτε δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί έκριναν ότι ο Archie Battersbee είναι εγκεφαλικά νεκρός και πρέπει να σταματήσει η μηχανική του υποστήριξη, καθώς δεν υπάρχουν ελπίδες. Από την άλλη, οι γονείς του υποστήριξαν ότι η διακοπή αντίκειται στις υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου σύμφωνα με τα άρθρα 10 και 12 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το άρθρο 6 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των παιδιών.

Οι γονείς του 12χρονου προσέφυγαν στα δικαστήρια, επιδιώκοντας τη συνέχιση της μηχανικής υποστήριξης του γιου τους, ωστόσο, μέχρι σήμερα, οι αποφάσεις συνηγορούν υπέρ της διακοπής.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι μεταξύ των θυμάτων

Διεθνή / Γάζα: «Δύο τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, 20 οι νεκροί» - Αυτοί είναι οι τέσσερις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν

Το Ισραήλ στόχευσε και χτύπησε το νοσοκομείο Νάσερ - Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το δεύτερο πλήγμα εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος της νεότερης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Διεθνή / Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος μιας 21χρονης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Η Σάρλοτ Γουόκερ δεν δίστασε να μιλήσει και για τη διαμάχη της με την πρόεδρο του κόμματος One Nation, Πολίν Χάνσον, η οποία την είχε αποκαλέσει «βρέφος στην πάνα»
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Διεθνή / Τουρκία: Πρόστιμο στον υπουργό Μεταφορών που έτρεχε με 225 χιλιόμετρα την ώρα - Ανέβασε και βίντεο στα social

Το βίντεο, με λαϊκή μουσική υπόκρουση και αποσπάσματα από ομιλία του Τούρκου προέδρου να εξαίρει τις κυβερνητικές υποδομές, δείχνει το κοντέρ του αυτοκινήτου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν το δεύτερο πλήγμα του Ισραήλ εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να είναι ελεύθεροι» γράφει σε ανάρτησή της στα social media λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του πατέρα της
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Οι Ρώσοι για πρώτη φορά έκαναν σημαντικές παραχωρήσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Η Ρωσία έκανε πρώτη φορά σημαντικές παραχωρήσεις για να τελειώσει ο πόλεμος

«Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης, ούτε των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι ούτε η Ρωσία ή η Ουκρανία έχουν συμφέρον να συνεχιστεί», ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
LIFO NEWSROOM