Απορρίφθηκε το αίτημα του Τζούλιαν Ασάνζ για άδεια ώστε να παραστεί στην κηδεία της Βίβιαν Γουέστγουντ

Απορρίφθηκε το αίτημα του Τζούλιαν Ασάνζ για άδεια ώστε να παραστεί στην κηδεία της Βίβιαν Γουέστγουντ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
0

Απορρίφθηκε το αίτημα του ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, για άδεια από τη φυλακή όπου κρατείται για να παραστεί στην κηδεία της στενής του φίλης, Βίβιαν Γουέστγουντ, σύμφωνα με την οικογένειά της.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η οικογένεια «λυπήθηκε πάρα πολύ που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις επιθυμίες της Βίβιαν, αλλά δεν εξεπλάγη από την απόφαση, η οποία είναι άδικη και συμβαδίζει με την απάνθρωπη μεταχείριση που έχει τύχει από τις βρετανικές Αρχές μέχρι τώρα».

«Ο Τζούλιαν δεν έχει καταδικαστεί για κανένα έγκλημα, αλλά τον μεταχειρίζονται λες και είναι τρομοκράτης. Για το μόνο το οποίο είναι ένοχος είναι ότι δημοσίευσε την αλήθεια» συμπληρώθηκε στο ίδιο κείμενο. 

Η Γουέστγουντ, πρωτοπόρος σχεδιάστρια μόδας και ακτιβίστρια που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο κίνημα του πανκ, ήταν εξέχουσα υποστηρίκτρια του ιδρυτή των WikiLeaks. Πέθανε «ειρηνικά, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της» στο νότιο Λονδίνο στις 29 Δεκεμβρίου.

Ο Ασάνζ κρατείται στις φυλακές Μπέλμαρς του Λονδίνου, καθώς συνεχίζει έναν μακροχρόνιο αγώνα για να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της κατασκοπείας για τη  δημοσίευση εκατοντάδων χιλιάδων εγγράφων σχετικά με τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, καθώς και διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Η Στέλλα Ασάνζ, η σύζυγος του κρατούμενου με την οποία παντρεύτηκαν ενώ ήταν στη φυλακή, περιέγραψε την εκλιπούσα ως «στενή φίλη» του και είχε εκφράσει τη μεγάλη του επιθυμία να πάει στην κηδεία. 

«Είμαστε ευγνώμονες στην οικογένεια της Βίβιαν για τις προσπάθειές της να ενημερώσει τη φυλακή για την επιθυμία της Βίβιαν να παραστεί ο Τζούλιαν στην κηδεία της. Η Βίβιαν ήταν θαρραλέα και κατήγγειλε τη δίωξη του Τζούλιαν από την αρχή. Είμαστε απογοητευμένοι από την άρνηση, αν και γνωρίζουμε ότι αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι, όποιο και αν είναι το επίσημο πρόσχημα, η επ' αόριστον, σκληρή και αυθαίρετη φυλάκιση του Τζούλιαν τον τιμωρεί για τα πολιτικά του φρονήματα» σημείωσε η Στέλλα Ασάνζ.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM