Το "απομονωμένο" Κατάρ συναντάται με τον διευθυντή της Exxon Mobil

Το "απομονωμένο" Κατάρ συναντάται με τον διευθυντή της Exxon Mobil Facebook Twitter
0

Ο Εμίρης του Κατάρ συναντήθηκε με τον πρόεδρο κι εκτελεστικό διευθυντή του ενεργειακού κολοσσού Exxon Mobil Corp, Ντάρεν Γουντς χθες στην Ντόχα για συνομιλίες με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του εμιράτου QNA.

 

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε ενώ έχουν επιδεινωθεί σοβαρά οι σχέσεις του Κατάρ με τις υπόλοιπες αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτο) προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με τις ενεργειακές εξαγωγές του εμιράτου.

 

Οι παραπάνω αραβικές χώρες κατηγορούν το Κατάρ ότι υποστηρίζει την εξτρεμιστική τρομοκρατία, ενώ το εμιράτο απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς.

 

Σύμφωνα με το QNA, ο Εμίρης, Σείχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί συναντήθηκε με τον Γουντς, αλλά και τον γενικό διευθυντή της ExxonMobil Qatar, Αλιστέιρ Ρούτλετζ στο παλάτι Αλ-Μπαχάρ.

 

“Στην διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν τις σχέσεις διμερούς συνεργασίας, αλλά και τα μέσα που απαιτούνται για να την διευρύνουν, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα,” ανέφερε χαρακτηριστικά το QNA.

 

Όταν οι χώρες του Κόλπου είχαν ανακοινώσει τα μέτρα κατά του Κατάρ για υποστήριξη της τρομοκρατίας, ο Τραμπ είχε γράψει στο Twitter: «Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή, δήλωσα ότι δεν μπορεί πλέον να υπάρχει χρηματοδότηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας. Οι ηγέτες μου έδειξαν προς την κατεύθυνση του Κατάρ - δείτε!».

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Διεθνή / Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Ο Aaron Betsky, επιφανής καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Virginia Tech και πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτονικής στο Taliesin από το 2017 έως το 2019, επιτίθεται μετωπικά στο γραφείο που ανέλαβε τη διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ