«Απώλεια προσανατολισμού» η αιτία της πτώσης του αεροπλάνου που μετέφερε τον Σάλα, λέει ειδικός

«Απώλεια προσανατολισμού» η αιτία της πτώσης του αεροπλάνου που μετέφερε τον Σάλα, λέει ειδικός Facebook Twitter
0

Απώλεια «χωροταξικού προσανατολισμού» ήταν, σύμφωνα με ειδικό, η αιτία του αεροπορικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή στον ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα και στον πιλότου του μικρού αεροπλάνου, το οποίο βυθίστηκε στη θάλασσα της Μάγχης. 

Το συγκεκριμένο φαινόμενο σημαίνει την προσωρινή απώλεια του πιλότου να αναγνωρίσει τη θέση του αεροπλάνου σε σχέση με το έδαφος. 

Η αιτία του δυστυχήματος προβληματίζει τους ερευνητές καθώς δεν υπήρξε καμία ένδειξη ανησυχίας από τον πιλότο πριν το αεροπλάνο εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Ένας ειδικός σε αεροπορικά θέματα είπε στην αργεντίνικη εφημερίδα Clarin πως υποπτεύεται πως η αιτία της πτώσης ήταν ο «χωροταξικός αποπροσανατολισμός».

«Όπως σε κάθε έρευνα μπορούμε μόνο να κάνουμε υποθέσεις βάσει του τι δημοσιεύεται μέχρι να υπάρξει επίσημη πληροφόρηση. Αλλά για την ώρα ξέρουμε πως ο συγκεκριμένος πιλότος δεν είχε την άδεια να πετάει χρησιμοποιώντας τα αεροπορικά όργανα», είπε ο πιλότος Χουαν Αρτούρο ντελ Αζάρ, ο οποίος έχει πετάξει αρκετές φορές πάνω από τη θάλασσα της Μάγχης. 

«Αν αυτό ισχύει, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι αρκετά απλά. Θα μπορούσε να είναι μία περίπτωση που το αεροπλάνο βρέθηκε μέσα σε ένα σύννεφο, ο πιλότος δεν ήξερε πως να το οδηγήσει χρησιμοποιώντας τα όργανα και υπέστη χωροταξικό προσανατολισμού», λέει ο πιλότος από την Αργεντινή. 

.

 Η συγκεκριμένη κατάσταση, λέει ο ντελ Αζάρ μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση στον πιλότο την ώρα της πτήσης πως το αεροπλάνο κερδίζει ύψος ενώ συμβαίνει το αντίθετο.

«Το σώμα σου σου λέει πως το αεροπλάνο ανεβαίνει ενώ πέφτει ή το αντίστροφο. Σε αυτό το σημείο το μόνο πράγμα που είναι έγκυρο είναι τα όργανα του αεροσκάφους. Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, όμως ο πιλότος πρέπει να έχει την κατάλληλη άδεια και εκπαίδευση»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM