Αποκαταστάθηκαν οι λογαριασμοί του Ντόναλντ Τραμπ σε Facebook και Instagram

Αποκαταστάθηκαν οι λογαριασμοί του Ντόναλντ Τραμπ σε Facebook και Instagram Facebook Twitter
0

Οι σελίδες του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και το Instagram αποκαταστάθηκαν περισσότερα από δύο χρόνια μετά την απαγόρευσή του μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021. 

Η Meta ανακοίνωσε πως τα προφίλ του Αμερικανού πρώην προέδρου είναι και πάλι ενεργά και ο ίδιος είναι ευπρόσδεκτος στις πλατφόρμες, εφόσον τηρεί τους κανονισμούς χρήσης.

Χαρακτηριστικά, τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος της Meta, Νικ Κλεγκ, επεσήμανε πως ο Τραμπ είναι ελεύθερος να χρησιμοποιεί το μέσο εάν ακολουθεί τους κανονισμούς. «Προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ της διατήρησης της ασφάλειας των ανθρώπων στην πλατφόρμα μας, της διασφάλισης ότι οι υπηρεσίες μας δεν χρησιμοποιούνται για να απειλήσουν με πραγματική ζημιά, αλλά ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι ο αμερικανικός λαός πρέπει να ακούει εκείνους που θέλουν την ηγεσία, και δεν θέλουμε να σταθούμε εμπόδιο σε αυτό» είπε.

Η τελευταία ανάρτηση που είχε κάνει ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Facebook ήταν ανήμερα της εισβολής. Έγραφε: «Ζητώ απ΄όλους όσοι είναι στο Αμερικανικό Καπιτώλιο να παραμείνουν ειρηνικοί. Να διατηρηθεί η ειρήνη. Να μην υπάρξει βία. Θυμηθείτε, είμαστε το κόμμα του Νόμου και της Τάξης. Σεβαστείτε τον νόμο και τους σπουδαίους άνδρες και τις σπουδαίες γυναίκες στα μπλε (σ.σ. αστυνομικούς). Σας ευχαριστώ». 

Ο 76χρονος Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε τη δημιουργία του δικού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, μετά τα απαγορευτικά από την πλειονότητα των social media. Οι αναρτήσεις του στο Truth Social είναι συχνές. 

Μόλις την Τρίτη, είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του Ρον Ντε Σάντις, κυβερνήτη της Φλόριντα, αναρτώντας μία φωτογραφία του από την περίοδο που ήταν καθηγητής. Το καρέ τον έδειχνε να πίνει με μαθητές του. 

Προ λίγου διαστήματος είχε αποκατασταθεί και ο λογαριασμός του στο Twitter, μετά την ανάληψη των ηνίων από τον Έλον Μασκ, αλλά δεν έχει κάνει καμία ανάρτηση. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ