Αποκάλυψη: Ο ίδιος ο Ερντογάν δίνει την εντολή για τη βάναυση επίθεση στους Κούρδους διαδηλωτές

Αποκάλυψη: Ο ίδιος ο Ερντογάν δίνει την εντολή για τη βάναυση επίθεση στους Κούρδους διαδηλωτές Facebook Twitter
1

Οπτικοακουστική ανάλυση του βίντεο από την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στην  τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, από το Daily Caller, αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν που έδωσε την προφορική εντολή στη φρουρά του να επιτεθεί στους συγκεντρωμένους Κούρδους.

Ένας επαγγελματίας του ήχου που ονομάζεται Σαλίχ Φεράντ πραγματοποίησε την ανάλυση για λογαριασμό του σάιτ, χρησιμοποιώντας τη μείωση του θορύβου και τεχνικές βελτίωσης του ήχου. Αυτό που προκύπτει είναι αποκαλυπτικό, καθώς σύμφωνα με το Daily Caller, ακούγεται η φωνή του Ερντογάν να λέει «επιτεθείτε» και «έλα, έλα, έλα».

Οι φράσεις αυτές ακούγονται ενώ ο Ερντογάν κάθεται στο πίσω κάθισμα της προεδρικής Μερσεντές, την οποία κουβάλησε με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Ουάσιγκτον, για την επίσκεψη του στις ΗΠΑ. Μετά την εντολή, στο βίντεο φαίνεται ένας σωματοφύλακας του Τούρκου Προέδρου να σηκώνεται από τη θέση του και να λέει κάτι σε ένα άλλο άτομο που είναι πιο κοντά στο δρόμο, όπου βρισκόταν οι διαδηλωτές. Τότε ξεκινά και η επίθεση στους Κούρδους με γροθιές και κλωτσιές στα κεφάλια των διαδηλωτών, που είχαν ως αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να τραυματιστούν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.

Το περιστατικό έχει αυξήσει τις εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την τουρκική κυβέρνηση. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ