Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η επικείμενη δημοσιοποίηση απο την ιστοσελίδα Wikileaks χιλιάδων απόρρητων αμερικανικών εγγράφων και διπλωματικών τηλεγραφημάτων που αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και χωρών σε συνάρτηση με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ πρόκειται να περιλαμβάνει και έγγραφα που αφορούν ελληνικές υποθέσεις.

Υπάρχουν ντοκουμέντα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ΠΓΔΜ, το ΝΑΤΟ και το Κυπριακό. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως ίσως διαρρεύσουν και αμερικανικές διπλωματικές αναφορές για τις ελληνικές εσωτερικές υποθέσεις και ειδικότερα  έγγραφα και τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσιγκτον την  χρονική περίοδο 2006-9.

Όπως δηλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ «Οι αποκαλύψεις αυτές θα δημιουργήσουν εντάσεις στις σχέσεις ανάμεσα στους διπλωμάτες μας και στους φίλους μας σε όλον τον κόσμο».

Το καλοκαίρι το Wikileaks είχε προχωρήσει στην αποκάλυψη 77.000 απόρρητων εγγράφων για τον πόλεμο του Αφγανιστάν και τον Οκτώβριο στη δημοσιοποίηση 400.000 εγγράφων για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Κι όλα αυτά ενώ έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την σουηδική δικαιοσύνη για τον Julian Assange τον ιδρυτή της σελίδας.

Όπως καταλαβαίνεις τίποτα δεν είναι τυχαίο

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr