Αποχωρεί το Γιαβούζ από την κυπριακή ΑΟΖ- Κατευθύνεται προς Τουρκία

Αποχωρεί το Γιαβούζ από την κυπριακή ΑΟΖ- Κατευθύνεται προς Τουρκία Facebook Twitter
Την αποχώρηση του Γιαβούζ από την κυπριακή ΑΟΖ μεταδίδουν τα κυπριακά Μέσα (Φωτογραφία Αρχείου)
0

Το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ αποχωρεί από την κυπριακή ΑΟΖ με κατεύθυνση προς Τουρκία.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά Μέσα, σύμφωνα με την πορεία του το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ κατευθύνεται μαζί με ένα από τα συνοδευτικά του σκάφη προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Λευκωσία αποδίδει την κίνηση αυτή στις πιέσεις που δέχθηκε η Τουρκία μετά την κινήσεις της Γερμανίδας καγκελάριου Ά. Μέρκελ για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τις πολύωρες συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Άνγκελα Μέρκελ είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μην επιμένει στο θέμα των κυρώσεων και του υποσχέθηκε ότι θα γίνουν κινήσεις από πλευράς Τουρκίας.

Την ίδια ώρα ανώτατες διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο sigmalive ότι όπως και στη περίπτωση του Oruc Reis, πρόκειται για μια κίνηση η οποία θα έχει και συνέχεια το επόμενο διάστημα, εντείνοντας την προσπάθεια για αποχώρηση και του Μπαρμπαρός από τα ανατολικά της Κύπρου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Λευκωσία παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του Γιαβούζ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το τουρκικό γεωτρύπανο επιστρέφει όντως στην Τουρκία ή εάν πρόκειται για αλλαγή θέσης.

Με πληροφορίες του sigmalive/philenews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ