Αποφυλακίστηκε νωρίτερα ο Μάρτιν Σκρέλι- Πρώην στέλεχος φαρμακευτικών εταιρειών

Ο Μάρτιν Σκρέλι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μάρτιν Σκρέλι, που έγινε γνωστός επειδή αύξησε την τιμή φαρμάκου που σώζει ζωές κατά 5.000% και έγινε σύμβολο της εταιρικής απληστίας στη Γουόλ Στριτ, αποφυλακίστηκε νωρίτερα. 

Ο 39χρονος αποφυλακίστηκε επειδή «ολοκλήρωσε όλα τα προγράμματα που επέτρεψαν τη μείωση της ποινής του» και μεταφέρθηκε σε κέντρο επανένταξης, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Μπέντζαμιν Μπράφμαν. 

Πλέον την κράτησή του επιβλέπει υπηρεσία της Νέας Υόρκης που βοηθά κρατούμενους να επανενταχθούν. Ο Σκρέλι αναμένεται να είναι ελεύθερος στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ αρχικά αναμενόταν να αποφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο του 2023.  

Χθες, Τετάρτη, ανάρτησε στο Facebook μία selfie του στην οποία καθόταν σε αυτοκίνητο. «Το να βγεις από μια πραγματική φυλακή είναι πιο εύκολο από το να βγεις από τη φυλακή του Twitter», έγραψε. 

Νωρίτερα φέτος ο 39χρονος αποκλείστηκε διά βίου από τη φαρμακευτική βιομηχανία και δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο 64,6 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και επτά πολιτείες των ΗΠΑ κινήθηκαν δικαστικά εναντίον του. 

Ο Σκρέλι υπήρξε CEO της Turing Pharmaceuticals, εταιρεία που το 2015 εκτίναξε κατά 5.000% και πλέον την τιμή του Daraprim, φαρμάκου που χρησιμοποιείται στη θεραπευτική αγωγή για το AIDS, την ελονοσία και τον καρκίνο. Αφού η εταιρεία του απέκτησε το Daraprim, αύξησε την τιμή από 17,50 σε 750 δολάρια την ταμπλέτα, προκαλώντας κατακραυγή. 

Το 2018 καταδικάστηκε σε φυλάκιση καθώς κρίθηκε ένοχος για απάτη, επειδή είπε ψέματα σε επενδυτές για τις επιδόσεις δύο hedge funds των ποίων ήταν επικεφαλής, αλλά και για συνωμοσία για απάτη σε βάρος επενδυτών της φαρμακευτικής Retrophin, της οποίας ήταν διευθύνων σύμβουλος. 

Πέρα από τον αποκλεισμό του διά βίου από οποιαδήποτε θέση στη φαρμακευτική βιομηχανία, δεν του επιτρέπεται να είναι επικεφαλής εταιρείας που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. 

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ