Από το τέλος του 2022 θα κυματίζει μόνιμα στη γέφυρα του Σίδνεϊ η σημαία των Αβορίγινων

Από το τέλος του 2022 θα κυματίζει μόνιμα στη γέφυρα του Σίδνεϊ η σημαία των Αβορίγινων Facebook Twitter
0

Η σημαία των Αβορίγινων θα κυματίζει μόνιμα στη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ από το τέλος του χρόνου, μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας για εγκατάσταση τρίτου ιστού. 

Η τοποθέτηση της σημαίας των Αβορίγινων μαζί με εκείνων της Αυστραλίας και του κρατιδίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, ήταν σημαντική για την αποκατάσταση μιας αδικίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός της πολιτείας, Ντομινίκ Περοτέτ, ο οποίος ανακοινώνοντας τον προϋπολογισμό 2022-23, δεσμεύτηκε για κονδύλι 22 εκατ. δολαρίων για αυτόν το σκοπό. 

«Η ιστορία των γηγενών μας θα πρέπει να γιορτάζεται και να αναγνωρίζεται ώστε οι νέοι Αυστραλοί να αντιληφθούν τον πλούσιο και μακρόχρονο πολιτισμό που έχουμε με το παρελθόν μας» ανέφερε ο ίδιος. 

«Η μόνιμη εγκατάσταση της σημαίας των Αβορίγινων στη γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ θα κάνει ακριβώς αυτό και είναι μια συνέχιση της διαδικασίας επούλωσης στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης προς τη συμφιλίωση» πρόσθεσε. 

Οι ήδη υπάρχοντες ιστοί είναι ύψους περίπου 20 μέτρων, όσο ένα κτήριο έξι ορόφων δηλαδή, και απαιτούν ισχυρή στήριξη βάσης για να αντέχουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. 

Ανακοινώνοντας τον περασμένο Φεβρουάριο τα σχέδιά του για την εγκατάσταση της τρίτης αυτής σημαίας, ο πρωθυπουργός υπερθεμάτισε, λέγοντας πως «θα ανέβω εκεί και θα την εγκαταστήσω εγώ ο ίδιος αν χρειαστεί» όταν του ανακοίνωσαν πως θα χρειαστούν δύο χρόνια για την τοποθέτησή της. 

Τον περασμένο μήνα, ο Περοτέτ γνωστοποίησε την επιστροφή στους Αβορίγινες ενός μικρού νησιού στο λιμάνι του Σίδνεϊ. 

Η μεταφορά του Me-mel ή Νησί της Κατσίκας (Goat Island) στους διαχρονικούς ιδιοκτήτες του είναι «προσωπική προτεραιότητα» είχε διαμηνύσει τότε, προσθέτοντας στην ανακοίνωσή του πως «μεγάλο μέρος της δέσμευσής μου διασφαλίζει την αποκατάσταση του νησιού προτού αποδοθεί στην κοινότητα των Αβορίγινων». 

Με πληροφορίες από Guardian

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ