Από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου» πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι, λέει το σωφρονιστικό ίδρυμα

Από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου» πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι, λέει το σωφρονιστικό ίδρυμα Facebook Twitter
Φωτ.: Χ
0

Από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου» πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι σύμφωνα με το σωφρονιστικό ίδρυμα. 

Την είδηση μετέδωσε η μητέρα και ο δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι, οι οποίοι πληροφορήθηκαν από τη σωφρονιστική υπηρεσία  όπου κρατείτο ότι ο Ρώσος πολέμιος του Πούτιν ότι πέθανε από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου».

Η ομάδα υποστήριξης του Αλεξέι Ναβάλνι, με ανάρτησή της στο Telegram, κατηγόρησε τους «δολοφόνους» του ότι προσπαθούν «να καλύψουν τα ίχνη τους» και αιτία είναι ότι δεν παραδίδουν τη σορό του στην οικογένειά του. «Είναι προφανές ότι οι δολοφόνοι θέλουν να καλύψουν τα ίχνη τους. Για αυτό δεν δίνουν τη σορό του Αλεξέι και την κρύβουν ακόμη και από τη μητέρα του» αναφέρουν.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπός του, η Κίρα Γιάρμις, σε ανάρτησή της ανέφερε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι η σορός του δεν θα παραδοθεί στους συγγενείς του μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Δεν είχαν όμως καθοριστεί ακόμη τα αίτια του θανάτου.

Σύμφωνα με τη Γιάρμις, έγινε μια δεύτερη εξέταση στο πτώμα του Αλεξέι Ναβάλνι και τα αποτελέσματα «υποτίθεται» ότι θα είναι διαθέσιμα την επόμενη εβδομάδα. Η οικογένεια του Ναβάνι από την πλευρά τους ζητά να τους παραδοθεί άμεσα η σορός του. Η Γιάρμις είπε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ότι η μητέρα του Ναβάλνι, Λιουντμίλα, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο του, πήγαν στη σωφρονιστική αποικία ΙΚ-3, στην περιοχή της Γιαμαλίας και τους δόθηκε ένα «επίσημο έγγραφο» που επιβεβαίωνε τον θάνατό του. «Ο Αλεξέι Ναβάλνι δολοφονήθηκε», πρόσθεσε η Γιάρμις η οποία, όπως και πολλοί άλλοι αντιφρονούντες, έχει αυτοεξοριστεί για να μην οδηγηθεί στη φυλακή. «Πέθανε στις 14.17 τοπική ώρα της 16ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που δόθηκε στη μητέρα του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Γιάρμις, η Λιουντμίλα Ναβάλναγια και ο δικηγόρος έφτασαν στη φυλακή στις 11.00 σήμερα, τοπική ώρα, αλλά χρειάστηκε να περιμένουν δύο ώρες μέχρι να τους δεχτούν.

Άγνωστο πού βρίσκεται η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το πότε θα παραδοθεί η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι στην οικογένειά του αλλά και το πού θα ενταφιαστεί. Άγνωστο παραμένει και το πού βρίσκεται τώρα η σορός του καθώς το νεκροτομείο, όπου οι σωφρονιστικές αρχές λένε ότι το μετέφεραν, είναι κλειστό και ένας υπάλληλός του διαβεβαίωσε τον δικηγόρο του ότι δεν έχουν παραλάβει τη σορό του.

«Στη Σαλέχαρντ έχουμε μόνο ένα νεκροτομείο. Δεν έχω παραλάβει κανέναν, ούτε σορό, ούτε χαρτιά», είπε ενώ όταν ρωτήθηκε αν το πτώμα μπορεί να μεταφέρθηκε προτού να αναλάβει ο ίδιος βάρδια, απάντησε πως «Κανείς δεν μου έδωσε τίποτα. Νομίζω ότι αν είχε μεταφερθεί σε εμάς μια τέτοια σορός, θα μου το είχαν πει αμέσως».

Με πληροφορίες του Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Η επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Διεθνή / Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Οι επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Το δερματόδετο άλμπουμ γενεθλίων του Τζέφρι Επστάιν από το 2003 περιείχε επιστολές από πολιτικούς και ισχυρά πρόσωπα όπως οι Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Διεθνή / Tour de France: Χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες μικροσκοπικούς κινητήρες; - Νέα απειλή για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα

Κατά τη Stage 7 του Tour de France, ο έλεγχος αποκάλυψε υπόνοιες για κρυμμένους κινητήρες - Η UCI εντείνει τους ελέγχους για να διατηρήσει την αξιοπιστία του σπορ
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι θα ζητήσει από την Ευρώπη να πληρώσει μισθούς Ουκρανών στρατιωτών

Διεθνή / Ο Ζελένσκι θα ζητήσει από την Ευρώπη να πληρώσει μισθούς Ουκρανών στρατιωτών

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά από την Ευρώπη να καλύψει τους μισθούς στρατιωτών για να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας - Έλλειψη εθελοντών και εκτόξευση ελλείμματος εντείνουν την ανάγκη για βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ο θάνατος του Χαλκ Χόγκαν αναζωπυρώνει οδυνηρές αντιφάσεις για τους μαύρους οπαδούς της πάλης

Διεθνή / Ο θάνατος του Χαλκ Χόγκαν αναζωπυρώνει οδυνηρές αντιφάσεις για τους μαύρους οπαδούς της πάλης

Μετά τον θάνατο του Χαλκ Χόγκαν, οπαδοί και αναλυτές χωρίζονται ανάμεσα στη λατρεία του ως παντοδύναμου ήρωα και την κατακραυγή για ρατσιστικές δηλώσεις. Μια σύγκρουση πολιτιστικής κληρονομιάς στη WWE
LIFO NEWSROOM
Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Διεθνή / Η Νικόλ Κίντμαν υπέβαλε αίτηση για άδεια διαμονής στην Πορτογαλία

Η Νικόλ Κίντμαν εθεάθη να αποβιβάζεται από ιδιωτικό αεροσκάφος στην Κασκαΐς, την παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη Λισαβόνα, ενώ φέρεται να εξετάζει την αγορά νέας πολυτελούς κατοικίας σε μία από τις πιο ακριβές κλειστές κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Διεθνή / Απόκοσμο βίντεο: Σχεδόν όλη η Γάζα έχει μετατραπεί σε ερείπια από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Δορυφορικές και επιτόπιες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μεταξύ 63% και 69% των κτιρίων της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 175.000 κατασκευών, έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί
LIFO NEWSROOM