Απελάθηκε Καναδός από το Μπαλί για «ασέβεια» - «Έκανε μαθήματα οργασμικής γιόγκα»

Απελάθηκε Καναδός από το Μπαλί για «ασέβεια» - «Έκανε μαθήματα οργασμικής γιόγκα» Facebook Twitter
Απελάθηκε γιατί έκανε μαθήματα οργασμικής γιόγκα - Pixabay
0

Καναδός που προσέφερε μάθημα «οργασμικής» γιόγκα απελάθηκε από το Μπαλί με τις ινδονησιακές αρχές να τον κατηγορούν για «ασέβεια στις τοπικές παραδόσεις και αξίες». 


Ο Κρίστοφερ Κάιλ Μάρτιν εκδιώχθηκε από την Ινδονησία, χθες Κυριακή, μετά την online προώθηση του μαθήματά του «Ταντρικού Ολόσωμου Οργασμού» έναντι 20 ευρώ.

Η διαδικτυακή διαφήμιση του μαθήματός του έγινε viral στα social media της Ινδονησίας, προσελκύοντας όμως και αρνητική προσοχή από συντηρητικές ομάδες. 

«Η δραστηριότητα αυτή πλήττει τη φήμη της Ινδονησίας και του Μπαλί ως ταξιδιωτικών προορισμών και δείχνει ασέβεια στα τοπικά έθιμα» ανέφερε ο κυβερνήτης του Μπαλί, I Wayan Koster, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, έχοντας μάλιστα τον Μάρτιν δίπλα στους αξιωματικούς της υπηρεσίας μετανάστευσης. 

Απευθυνόμενος σε εκείνον δε, ο κυβερνήτης του είπε πως «αν θέλεις να επιστρέψεις εδώ, πρέπει να σέβεσαι τα μπαλινέζικα έθιμα». 


Η υπηρεσία μετανάστευσης του Μπαλί επιβεβαίωσε πως ο Μάρτιν, που εισήλθε στη χώρα τον Απρίλιο με τουριστική βίζα, απελάθηκε για ασέβεια απέναντι στην κουλτούρα και τις τοπικές παραδόσεις. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Μάρτιν υποστήριξε πως το μάθημά του δεν περιλάμβανε σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά εστίαζε κυρίως σε τεχνική αναπνοής. 

Το Μπαλί, νησί με κατοίκους Ινδουιστές στην πλειονότητά τους, έχει εκδιώξει δεκάδες ξένους με το επιχείρημα της ασέβειας ιερών χώρων ή παραδόσεων ή, πιο πρόσφατα, επειδή περιφρονούν τα μέτρα και τους περιορισμούς κατά της Covid-19. 

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ