Απειλεί ο Ερντογάν: Αν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει να μας αντιμετωπίσει

Απειλεί ο Ερντογάν: Αν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει να μας αντιμετωπίσει Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκστόμισε έναν «εμπρηστικό» λόγο κατά της Ελλάδας, στη φιέστα που διοργάνωσε για την μάχη του Μάτζικέρτ.

«Αν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει να μας αντιμετωπίσει. Αν δεν έχουν το θάρρος να το πράξουν, θα πρέπει να μείνουν μακριά από τον δρόμο μας», σχολίασε ενώ εντείνεται η κρίση στην ανατολική Μεσόγειο. 

Ο ίδιος χαρακτήρισε την Ελλάδα «ανάξια απέναντι στη βυζαντινή κληρονομιά», ενώ πρόσθεσε ότι η Αθήνα «αρνείται να πάρει μαθήματα από την ιστορία και δρα ως δήθεν τραμπούκος στη Μεσόγειο. Αυτoί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία».

«Όπως δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και στην κυριαρχία και τα συμφέροντα κανενός έτσι δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικά μας. Γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό. Τους καλούμε να συμμαζευτούν να αποφύγουν ενέργειες που θα τους οδηγήσουν σε καταστροφή».

«Η Τουρκία θα πάρει όσα δικαιούται στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση», κατέληξε. 

Επεισόδιο ανοικτά της Χάλκης

 

Οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά τη νέα ελληνοτουρκική ένταση που σημειώθηκε ανοικτά της Χάλκης τα ξημερώματα, σύμφωνα με πληροφορίες του hellasjournal.com.Το πλήρωμα μιας τουρκικής ακταιωρού επιχείρησε να «τυφλώσει» με προβολείς και εξοπλισμό λέιζερ ένα ελικόπτερο Super Puma του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς αυτό επιχειρούσε να παραλάβει έναν τραυματισμένο ναυτικό.

Το λιμενικό εκτελεί μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 96 αλλοδαποί, που επέβαιναν σε πλοίο το οποίο εντοπίστηκε μισοβυθισμένο. 

Η τουρκική ακταιωρός φέρεται πως στη συνέχεια επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του ελληνικού Λιμενικού που συμμετείχε στην επιχείρηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αθήνα θα προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες καταγγέλλοντας την παρακώλυση διάσωσης ναυαγών με επίσημη διαμαρτυρία στο Eurocontrol.

Αεροναυτική άσκηση Ελλάδας - Γαλλίας - Κύπρου

 

Σε εξέλιξη είναι η αεροναυτική άσκηση με την συμμετοχή μαχητικών σκαφών της Ελλάδας και της Γαλλίας, καθώς και της Εθνικής Φρουράς Κύπρου δυτικά της Κύπρου.

Στην άσκηση, η πρώτη ημέρα της οποία περιλαμβάνει προασκήσεις και δοκιμές, συμμετέχει και η φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού Lafayette. Από αέρος συμμετέχουν τρία γαλλικά μαχητικά Rafael και ισάριθμα ελληνικά F-16 που κατέφθασαν χθες στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Τραμπ: «Εάν το Ιράν δεν αφαιρέσει τις νάρκες από τα Στενά του Ορμούζ, θα υπάρξουν συνέπειες άνευ προηγουμένου»

Η προειδοποίηση Τραμπ, το μήνυμα Νετανιάχου «προς τον λαό του Ιράν» και η στάση της Τεχεράνης εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η πρώην βοηθός του Άντριου ετοιμάζεται να καταθέσει στην Αστυνομία

Η Σάρλοτ Μάνλεϊ φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη μιας μασέζ – φίλης της Μάξγουελ – στο Παλάτι για λογαριασμό του Άντριου, με έξοδα που χρεώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΒΡΟΧΗ

Διεθνή / Ιράν: Προειδοποίηση ΠΟΥ για τη «μαύρη βροχή» και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία

Πώς συνδέονται οι χημικές ενώσεις που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων και ίσως ορισμένων μορφών καρκίνου
THE LIFO TEAM
ΚΥΠΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Πληροφορίες ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φτάνει ανοικτά της Κύπρου

Παράλληλα, φέρεται να ακολουθεί και ελικοπτεροφόρο τελευταίας τεχνολογίας που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 35 ελικόπτερα και έως 450 στρατιώτες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκκενώσεις πολιτών
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Βίντεο από τα γιουχαΐσματα συγκεντρωμένου πλήθους εναντίον τους

Το πριγκιπικό ζεύγος δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες με αφορμή τη μεγαλύτερη βασιλική συγκέντρωση στο Λονδίνο μετά τη σύλληψη του Άντριου - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Αββαείο του Ουέστμινστερ
THE LIFO TEAM
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Διεθνή / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μελών που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά και την επιρροή του ως κορυφαίος αθλητής διεθνώς
THE LIFO TEAM