Απαγόρευση της ταινίας του Σπίλμπεργκ «The Post» στο Λίβανο

Απαγόρευση της ταινίας του Σπίλμπεργκ «The Post» στο Λίβανο Facebook Twitter
0

Οι αρχές λογοκρισίας του Λιβάνου συνέστησαν την απαγόρευση της νέας ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ «The Post», λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη πρεμιέρα στη Βηρυτό αυτή την εβδομάδα.

Η σύσταση για να λάβει ισχύ θα πρέπει να υπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Νουχάντ Μαχνούκ, αλλά αυτό θεωρείται απλά μια τυπική διαδικασία που πιθανότατα δεν θα σταματήσει την απαγόρευση.

Πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα γιατί η αρμόδια αρχή έλαβε την απόφαση για απαγόρευση, ωστόσο ένα έγγραφο που διέρρευσε από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκαλύπτει ότι ο διάσημος σκηνοθέτης είναι στη μαύρη λίστα της Αραβικής Λίγκας, επειδή υποστηρίζει το Ισραήλ.

Επίσης, δεν έχει γνωστό γιατί αναμένεται να απαγορευτεί η ταινία συγκεκριμένα και όχι οι προηγούμενες ταινίες που προβλήθηκαν κανονικά.

Αν και επισήμως η απαγόρευση δεν έχει τεθεί σε ισχύ, οι κινηματογράφοι σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου, έχουν απομακρύνει τις αφίσες της ταινίας, που αναφέρεται στις αποκαλύψεις της Washington Post, για την αμερικανική πολιτική επί του πολέμου στο Βιετνάμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM