Άντονι Μπλίνκεν: Βαθιά ανησυχία για την ασφάλεια του Ναβάλνι- Εξετάζουμε την απάντησή μας

Άντονι Μπλίνκεν: Βαθιά ανησυχία για την ασφάλεια του Ναβάλνι- Εξετάζουμε την απάντησή μας Facebook Twitter
EPA
0

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, εξέφρασε την ανησυχία της Ουάσινγκτον για την ασφάλεια του Αλεξέι Ναβάλνι και σημείωσε πως οι ΗΠΑ εξετάζουν με ποιες ενέργειες θα απαντήσουν στη φυλάκισή του.

«Έχουμε βαθιά ανησυχία για την ασφάλεια του κ. Ναβάλνι και το σημαντικότερο είναι πως η φωνή του είναι η φωνή πάρα πολλών Ρώσων. Και θα πρέπει να ακούγεται, όχι να φιμώνεται», δήλωσε ο Μπλίνκεν στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Παράλληλα δεν απέκλεισε συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες ενδέχεται να προβούν οι ΗΠΑ για την υπόθεση αυτή.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν επανεξετάζει πώς να αντιδράσει απέναντι στις ενέργειες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων της καταγγελλόμενης χρήσης χημικών όπλων στην επίθεση κατά του Ναβάλνι, της κυβερνοεπίθεσης στην Solar Winds, αναφορών για προσφορά αμοιβών για δολοφονίες Αμερικανών στο Αφγανιστάν και για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.

Ακόμη, ο Μπλίνκεν τόνισε πως είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να συνεργαστούν με την Κίνα σε ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, αν και αυτός ο τομέας εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ανησυχιών που έχει η Ουάσιγκτον σχετικά με την Κίνα.

Σημείωσε επίσης ότι δεν έχει αλλάξει η κρίση του ότι η Κίνα έχει διαπράξει γενοκτονία κατά της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων στην επαρχία Σιντσιάνγκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ