Αντίποινα του Ισραήλ κατά της Χαμάς μετά από ρίψη ρουκέτας που διέκοψε ομιλία του Νετανιάχου

Αντίποινα του Ισραήλ κατά της Χαμάς μετά από ρίψη ρουκέτας που διέκοψε ομιλία του Νετανιάχου Facebook Twitter
EPA
0

Σε αντίποινα με αεροπορικά πλήγματα κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησε το Ισραήλ.


Ειδικότερα, ισραηλινά μαχητικά έπληξαν «έναν αριθμό στόχων», θέσεις «της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση ρουκετών από παλαιστίνιους μαχητές εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, γνωστοποίησε το επιτελείο μέσω Twitter τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη.

Μια ρουκέτα η οποία εκτοξεύθηκε από τον θύλακα αναχαιτίστηκε από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος χθες Τετάρτη το απόγευμα, είχε ανακοινώσει ο ισραηλινός στρατός νωρίτερα. Στην παραθαλάσσια πόλη Ασκελόν του Ισραήλ ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού της αεράμυνας διακόπτοντας μια συγκέντρωση όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που απομακρύνθηκε εσπευσμένα από τον χώρο, όπως κατέγραψαν τηλεοπτικά συνεργεία. Ο Νετανιάχου επέστρεψε αργότερα για να συνεχίσει την ομιλία του και είχε να απευθύνει σε αυτούς που εκτόξευσαν τη ρουκέτα μια προειδοποίηση.

«Όποιος έριξε [ρουκέτες] την προηγούμενη φορά δεν είναι μαζί μας πια», τόνισε ο δεξιός υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Ισραήλ, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz. «Κι όποιος έριξε τώρα, καλά θα κάνει να αρχίσει να ετοιμάζει βαλίτσες», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου είχε χρειαστεί να απομακρυνθεί εσπευσμένα από το χώρο όπου εκφωνούσε προεκλογική ομιλία και τον Σεπτέμβριο.

Σήμερα Πέμπτη το Λικούντ, το δεξιό κόμμα στο οποίο ανήκει ο Νετανιάχου, αναμένεται να διεξαγάγει ψηφοφορία για να αναδείξει τον ηγέτη που θα το οδηγήσει στις νέες πρόωρες εκλογές της 2ας Μαρτίου. Η πιθανότερη έκβαση της ψηφοφορίας θεωρείται η επανεκλογή του Νετανιάχου στην ηγεσία του Λικούντ. Ο μοναδικός αντίπαλός του, ο Γκιντεόν Σάαρ, αυτοπροβάλλεται ως πιο ακέραιος και έντιμος από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Ο Σάαρ προφανώς απευθύνεται σε όσους θέλουν το κόμμα να μπει σε μια νέα εποχή, εν μέσω του σάλου που έχει προκαλέσει η απαγγελία κατηγοριών για διαφθορά σε βάρος του Νετανιάχου.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις δύο προηγούμενες πρόωρες εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν φέτος. Με τη χώρα σε βαθιά πολιτική κρίση η Κνέσετ, η ισραηλινή Βουλή, ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τη διάλυσή της και την προκήρυξη νέων πρόωρων εκλογών, για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα που δεν υπερβαίνει τον έναν χρόνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM