Αντίποινα του Ισραήλ κατά της Χαμάς μετά από ρίψη ρουκέτας που διέκοψε ομιλία του Νετανιάχου

Αντίποινα του Ισραήλ κατά της Χαμάς μετά από ρίψη ρουκέτας που διέκοψε ομιλία του Νετανιάχου Facebook Twitter
EPA
0

Σε αντίποινα με αεροπορικά πλήγματα κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησε το Ισραήλ.


Ειδικότερα, ισραηλινά μαχητικά έπληξαν «έναν αριθμό στόχων», θέσεις «της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση ρουκετών από παλαιστίνιους μαχητές εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, γνωστοποίησε το επιτελείο μέσω Twitter τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη.

Μια ρουκέτα η οποία εκτοξεύθηκε από τον θύλακα αναχαιτίστηκε από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος χθες Τετάρτη το απόγευμα, είχε ανακοινώσει ο ισραηλινός στρατός νωρίτερα. Στην παραθαλάσσια πόλη Ασκελόν του Ισραήλ ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού της αεράμυνας διακόπτοντας μια συγκέντρωση όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που απομακρύνθηκε εσπευσμένα από τον χώρο, όπως κατέγραψαν τηλεοπτικά συνεργεία. Ο Νετανιάχου επέστρεψε αργότερα για να συνεχίσει την ομιλία του και είχε να απευθύνει σε αυτούς που εκτόξευσαν τη ρουκέτα μια προειδοποίηση.

«Όποιος έριξε [ρουκέτες] την προηγούμενη φορά δεν είναι μαζί μας πια», τόνισε ο δεξιός υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Ισραήλ, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz. «Κι όποιος έριξε τώρα, καλά θα κάνει να αρχίσει να ετοιμάζει βαλίτσες», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου είχε χρειαστεί να απομακρυνθεί εσπευσμένα από το χώρο όπου εκφωνούσε προεκλογική ομιλία και τον Σεπτέμβριο.

Σήμερα Πέμπτη το Λικούντ, το δεξιό κόμμα στο οποίο ανήκει ο Νετανιάχου, αναμένεται να διεξαγάγει ψηφοφορία για να αναδείξει τον ηγέτη που θα το οδηγήσει στις νέες πρόωρες εκλογές της 2ας Μαρτίου. Η πιθανότερη έκβαση της ψηφοφορίας θεωρείται η επανεκλογή του Νετανιάχου στην ηγεσία του Λικούντ. Ο μοναδικός αντίπαλός του, ο Γκιντεόν Σάαρ, αυτοπροβάλλεται ως πιο ακέραιος και έντιμος από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Ο Σάαρ προφανώς απευθύνεται σε όσους θέλουν το κόμμα να μπει σε μια νέα εποχή, εν μέσω του σάλου που έχει προκαλέσει η απαγγελία κατηγοριών για διαφθορά σε βάρος του Νετανιάχου.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις δύο προηγούμενες πρόωρες εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν φέτος. Με τη χώρα σε βαθιά πολιτική κρίση η Κνέσετ, η ισραηλινή Βουλή, ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τη διάλυσή της και την προκήρυξη νέων πρόωρων εκλογών, για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα που δεν υπερβαίνει τον έναν χρόνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM