Ένας τσαγκάρης που ακρωτηρίασε τον αντίχειρά του σε εργατικό ατύχημα, τον αντικατέστησε με το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του.

 

Ο Ντέιβιντ Λι έκοψε τον δεξιό του αντίχειρα ενώ επιδιόρθωσε το τακούνι από ένα παπούτσι, στο κατάστημα που διατηρεί στο Νοτινχαμσάιρ.

 

Οι χειρουργικές επεμβάσεις για τον ακρωτηριασμό του δαχτύλου του ποδιού και την τοποθέτηση στο χέρι του διήρκεσαν συνολικά περίπου 10 ώρες.

 

Ο 40χρονος είπε πως η αποκατάσταση τού έδωσε την δυνατότητα να επιστρέψει στην δουλειά του και «να κάνει ξανά ό,τι αγαπάει».

 

Αντικατέστησαν τον ακρωτηριασμένο αντίχειρα ενός άντρα με δάχτυλο του ποδιού του

 

Ο Ντέιβιντ Λι εισήχθη στο νοσοκομείο του Μάνσφιλντ μετά το ατύχημα στις 9 Ιανουαρίου πέρυσι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Royal Derby Hospital. 

 

«Μόλις μου είπαν πως με την συγκεκριμένη επέμβαση θα μπορούσα να συνεχίσω την δουλειά μου, δέχθηκα αμέσως», σχολίασε ο 40χρονος.

 

Η Τζιλ Άροουσμιθ από την ομάδα των χειρουργών, είπε: «Το να μην έχει έναν από τους αντίχειρες μπορεί να καταστήσει κάποιον ανάπηρο, ειδικά για εκείνους που κάνουν χειρωνακτική δουλειά. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αποκατάστασης αλλά η χρήση του μεγάλου δαχτύλου του ποδιού δίνει την πιο λειτουργική και αισθητική λύση, καθώς είναι το μέλος του σώματος που μοιάζει περισσότερο με τον αντίχειρα».

 

Ο Ντέιβιντ Λι ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό που τον βοήθησε στην επέμβαση και την ανάρρωση. 

 

«Κάνω ξανά αυτό που αγαπώ και η ομάδα μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Πραγματικά τους εκτιμώ γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να φτάσω στο σημείο που είμαι σήμερα», κατέληξε.

 

Με πληροφορίες από BBC