Αντιδρούν οι Δημοκρατικοί για την απόφαση του Πενς να κοιμηθεί σε ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ιρλανδία

Αντιδρούν οι Δημοκρατικοί για την απόφαση του Πενς να κοιμηθεί σε ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ιρλανδία Facebook Twitter
EPA / Φωτό Αρχείου
0

Σφοδρή αντιπαράθεση από την πλευρά των Δημοκρατικών, για το πώς δαπανούνται οι δημόσιοι πόροι προκάλεσε η απόφαση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιρλανδία, να περάσει τη νύχτα του σε ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Το πρόβλημα ήταν ότι το ξενοδοχείο Trump International Golf Links & Hotel βρίσκεται στο Ντούνμπεγκ, στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας, σε απόσταση... 300 χιλιομέτρων από το Δουβλίνο όπου διεξήχθησαν οι επίσημες συνομιλίες του αντιπροέδρου. Όταν ρωτήθηκε για την επιλογή αυτή, ο Μαρκ Σκοτ, ο προσωπάρχης του Πενς, εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν «πρότασης» και όχι «διαταγής» του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως σε όλα τα επίσημα ταξίδια του προέδρου και του αντιπροέδρου, τα έξοδα καλύπτονται από το κράτος. Ο Σορτ διευκρίνισε όμως ότι ο αντιπρόεδρος θα αναλάβει ο ίδιος το κόστος για την αδελφή και τη μητέρα του, που τον συνόδευαν στην Ιρλανδία. Ο προσωπάρχης εξήγησε επίσης ότι η οικογένεια Πενς κατάγεται από το Ντούνμπεργκ και το ξενοδοχείο επιλέχθηκε για πρακτικούς λόγους. «Η Μυστική Υπηρεσία είχε ήδη προστατεύσει αυτήν την ιδιοκτησία (για τον πρόεδρο) και επομένως γνώριζαν τον χώρο».

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Τεντ Λιου κατήγγειλε με δριμύτητα την απόφαση αυτή. «Μάικ Πενς, δώσατε όρκο στο Σύνταγμα, όχι στον Ντόναλντ Τραμπ», τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter. «Η μεταφορά χρημάτων των φορολογουμένων στον πρόεδρο, με τη διαμονή σε αυτήν την ιδιοκτησία του Τραμπ, συνιστά διαφθορά», πρόσθεσε.

Το γεγονός ότι μέλη της κυβέρνησης και ο ίδιος ο Τραμπ χρησιμοποιούν τις διάφορες ιδιοκτησίες του ανά τον κόσμο είναι ένα θέμα που επανέρχεται και επικρίνεται σφοδρά από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Ο πρόεδρος παραμένει ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων, των γηπέδων γκολφ και άλλων επιχειρήσεων, όμως παρέδωσε τον έλεγχό τους στους γιους του λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, τον Ιανουάριο του 2017. Οργανώσεις και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρμόδιοι για θέματα δεοντολογίας και ηθικής επισημαίνουν ότι ο Τραμπ δεν φρόντισε να θέσει σε εφαρμογή δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην επωφελείται άμεσα από τις ενέργειές του ως πρόεδρος.

Στα τέλη Αυγούστου ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι σχεδιάζει να φιλοξενήσει την επόμενη σύνοδο κορυφής της G7 σε μια από τις ιδιοκτησίες του, στο Ντόραλ του Μαϊάμι, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα ωφεληθεί οικονομικά. Η δήλωσή του αυτή προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και οδήγησε τους Δημοκρατικούς να ξεκινήσουν κοινοβουλευτική έρευνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Διεθνή / Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, χιλιάδες τρανς άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με αποπομπή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει ξανά την απαγόρευση συμμετοχής τους. Το BBC κατέγραψε τις μαρτυρίες τους
LIFO NEWSROOM
Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM
«Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / «Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία ζήτησε «βαθιά συνεργασία» με τον τεχνολογικό τομέα για την επίλυση της κρίσης στο σωφρονιστικό σύστημα και έλαβε διάφορες προτάσεις
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά μια γκαρνταρόμπα προσεκτικά συμβατική, παρατηρεί ο αμερικανικός Τύπος, που βάζει στο επίκεντρο και τις στιλιστικές επιλογές του 33χρονου πολιτικού
LIFO NEWSROOM