Αντίδραση της Ρωσίας στο νέο χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία: «Έπληξε αμάχους, είναι απαράδεκτο»

Αντίδραση της Ρωσίας στο νέο χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία: «Έπληξε αμάχους, είναι απαράδεκτο» Facebook Twitter
0

Η αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός στη Συρία στις 17 Μαΐου έπληξε αμάχους και είναι απαράδεκτη, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

 

Ο Γκατίλοφ, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έκανε τις δηλώσεις αυτές από τη Γενεύη, είπε ότι η επίθεση αυτή παραβίασε την εθνική κυριαρχία της Συρίας και ότι δεν θα συμβάλει στις προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικής επίλυσης της σύγκρουσης.

 

Την ίδια ώρα, αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε χθες Πέμπτη αεροπορική επιδρομή εις βάρος της πολιτοφυλακής η οποία στηρίζεται από τη συριακή κυβέρνηση και η οποία συνιστά απειλή για τις ΗΠΑ και για τους υποστηριζόμενους από αυτές σύρους μαχητές στα νότια της χώρας. Οι αξιωματούχοι τη χαρακτήρισαν μέτρο αμιγώς αμυντικού χαρακτήρα.

 

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που η πολιτοφυλακή κατευθυνόταν προς τη στρατιωτική βάση αλ Τανφ στη νότια Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και την Ιορδανία, η οποία χρησιμοποιείται από τις αμερικανικές δυνάμεις και τις δυνάμεις των ανταρτών που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον.

 

Ο Γκατίλοφ, πάντως, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του αφορούν την επίθεση της 17ης Μαΐου --για την οποία η Ουάσινγκτον δεν έχει κάνει καμία δήλωση-- και όχι τη χθεσινή.

 

Από την πλευρά της, στρατιωτική πηγή που πρόσκειται στη συριακή κυβέρνηση, δήλωσε ότι η επίθεση εναντίον της πολιτοφυλακής η οποία υποστηρίζεται από τη Δαμασκό, έπληξε "έναν από τους στρατιωτικούς μας στόχους" χωρίς να διευκρινίσει, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

 

Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι από τη χθεσινή επίθεση σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι και προκλήθηκαν υλικές ζημιές και πρόσθεσε ότι η επίθεση συνιστά εμπόδιο στις προσπάθειες του συριακού στρατού και των συμμάχων του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM