Αντιδράσεις για το εξώφυλλο του περιοδικού Le Point που αποκαλεί «δικτάτορα» τον Ερντογάν

Αντιδράσεις για το εξώφυλλο του περιοδικού Le Point που αποκαλεί «δικτάτορα» τον Ερντογάν Facebook Twitter
0

Έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία και όχι μόνο έχει πυροδοτήσει το εξώφυλλο του Le Point με τη φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τίτλο «Ο Δικτάτορας», με το γαλλικό περιοδικό να κατηγορεί ευθέως τον Τούρκο πρόεδρο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει, ειδικά μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος. 

Το περιοδικό Le Point κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο μια φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κάτω από το σχόλιο «Ο δικτάτορας» ακολουθεί η φράση «μέχρι που θα φτάσει ο Ερντογάν», ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στην «τρέλα» του για μεγαλοπρέπεια, στα δίκτυα που έχει αναπτύξει ο Τούρκος πρόεδρος της Γαλλία, στην επιθετική ρητορική του για την Αλγερία και στα εγκλήματά του.


Το πρωτοσέλιδο συμπληρώνει ένα εξίσου εμπρηστικό άρθρο, όπου μεταξύ άλλων, επισημαίνεται πως ο Ερντογάν στη διάρκεια των 15 ετών που βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία, έχει επιβάλει έναν αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης, που μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 έχει μεγιστοποιηθεί. Αυτό άλλωστε ήταν και που του επέτρεψε να επιβάλει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα, δύο χρόνια μετά.

«Το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έδωσε στον Τούρκο πρόεδρο την ελευθερία για να εγκαθιδρύσει μια πραγματική αυτοκρατορία», αναφέρει το δημοσίευμα.

Το εξώφυλλο προκάλεσε την αντίδραση και του Ιμπραΐμ Καλίν, εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας. «Ξέρουμε ποιος είναι ο σκοπός τους. Οι καταπιεσμένοι άνθρωποι ξέρουν τι συμβαίνει. Οι μέρες που η Τουρκία έπαιρνε εντολές από εσάς, έχουν περάσει», σχολίασε στο Twitter, σημειώνοντας ότι η λέξη δικτάτορας δεν θα επαναφέρει εκείνες τις μέρες.


«Ποιος σας πλήρωσε και πόσο για το εξώφυλλο με τον Ερντογάν; Φοβάσαι Ευρώπη και θα φοβηθείς περισσότερο», ανέφερε σε άρθρο γνώμης ο Ibrahim Karagul στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ