Ανταρκτική: Κρουαζιέρα με νεκρό και τραυματίες - Τεράστιο κύμα έπεσε πάνω στο πλοίο και έσπασε τζάμια

Ανταρκτική: Κρουαζιέρα με νεκρό και τραυματίες - Τεράστιο κύμα έπεσε πάνω στο πλοίο και έσπασε τζάμι Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σε κρουαζιέρα στην Ανταρκτική όταν ένα τεράστιο κύμα έπεσε πάνω στο πλοίο σπάζοντας τζάμια. 

Το πλοίο «Viking Polaris» έπλεε νότια του Ακρωτηρίου Χορν σε συνθήκες καταιγίδας. Η νορβηγική εταιρεία κρουαζιέρων Viking δήλωσε ότι το πλοίο χτυπήθηκε από ένα «άγριο κύμα» που έσπασε αρκετά τζάμια στις καμπίνες.

«Αναρωτηθήκαμε αν χτυπήσαμε παγόβουνο. Δεν υπάρχουν παγόβουνα έξω, αλλά έτσι αισθανθήκαμε», δήλωσε ένας επιβάτης. 

Από την πλευρά της η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «με μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ένας επιβάτης έχασε τη ζωή του μετά το περιστατικό. Ειδοποιήσαμε την οικογένεια του ταξιδιώτη και μοιραστήκαμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας». 

Τέσσερις άλλοι επιβάτες του πλοίου υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από την ιατρική ομάδα του πλοίου.

Η κρουαζιέρα κατευθυνόταν προς την Ουσουάια, 3.200 χιλιόμετρα νότια του Μπουένος Άιρες. Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο σημείο εκκίνησης για αποστολές στην Ανταρκτική. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 378 επιβάτες και πλήρωμα 256 ατόμων. 

Με πληροφορίες από Euronews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM