Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας Facebook Twitter
Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας (EPA/Αρχείο)
0

Πυρά, στα οποία ανταπέδωσε, ανέφερε ότι δέχτηκε η Νότια από τη Βόρεια Κορέα, μία μόλις ημέρα μετά τη δημόσια εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της Βόρειας και της Νότιας Κορέας αντάλλαξαν πυρά στα σύνορα, γεγονός που σηματοδότησε κλιμάκωση της έντασης.

Το γενικό επιτελείο εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι στις 07:41 τοπική ώρα δέχθηκε πυρά φυλάκιο στα σύνορα. Κατά την ίδια πηγή, νοτιοκορεάτες στρατιωτικοί ανταπέδωσαν πυροβολώντας δύο φορές.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Έπειτα από εβδομάδες φημών και σεναρίων για το πού βρισκόταν ο Κιμ και για την κατάσταση της υγείας του, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν χθες ότι ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας εγκαινίασε εργοστάσιο λιπασμάτων. Επρόκειτο για την πρώτη δημόσια εμφάνισή του από την 11η Απριλίου.

Το KCNA ανάρτησε φωτογραφίες με αρκετούς ωστόσο να παραμένουν επιφυλακτικοί. Αν αποδειχθεί πως δεν πρόκειται για παλιότερες φωτογραφίες, θα πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνισή του Κιμ έπειτα από εβδομάδες παραφιλολογίας σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

«Ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν», ανέφερε τηλεγράφημα του KCNA.

«Παρέστη στην τελετή και όλοι οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν ζητωκραυγάζοντας» όταν εμφανίστηκε, σύμφωνα με το τηλεγράφημα. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και «ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής», ανέφερε ακόμη το πρακτορείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ