Ανοιξαν 18 από τις 19 πρεσβείες των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή

Ανοιξαν 18 από τις 19 πρεσβείες των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή Facebook Twitter
0

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι 18 από τις 19 πρεσβείες των ΗΠΑ, που είχαν κλείσει αυτό το μήνα από φόβο για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις, αναμένεται να ανοίξουν αύριο.

«Η πρεσβεία μας στη Σαναά της Υεμένης θα παραμείνει κλειστή εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με ένα κύμα απειλών που υποδεικνύει ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες προέρχονται από την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», ανακοίνωσε η Τζεν Πσάκι ,εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Κλειστό παραμένει και το προξενείο στη Λαχόρη του Πακιστάν, είπε η Πσάκι προσθέτοντας ότι έκλεισε την Πέμπτη μετά από «ξεχωριστή αξιόπιστη απειλή».

Να υπενθυμίσουμε πως στις 2 Αυγούστου, οι ΗΠΑ έκλεισαν 19 πρεσβείες στη Μέση Ανατολή, με το αιτιολογικό ότι υπήρχαν πληροφορίες για απροσδιόριστες τρομοκρατικές απειλές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε, αυτή την εβδομάδα τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στο Πακιστάν. Κάποιοι μάλιστα αμερικανοί διπλωμάτες εγκατέλειψαν την Υεμένη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να σχολιάσει τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Πακιστάν, που είχαν ως στόχο μαχητές.

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν διευκρίνισε πότε θα ανοίξουν οι πρεσβείες στη Σαναά και τη Λαχόρη, αφού ακόμα συνεχίζεται η αξιολόγηση των «απειλών».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Διεθνή / Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Σε κλίμα έντασης και σοβαρών καταγγελιών για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος διεξήχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα να προηγείται καθαρά
LIFO NEWSROOM