Ανοικοδομείται ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

Ανοικοδομείται ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν Facebook Twitter
0

Ξεκινά ξανά η ανοικοδόμηση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι.

Την επίσημη επανέναρξη των εργασιών ανακοίνωσαν ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την εκλογή του Ελπιδοφόρου ως νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής τον Ιούνιο του 2019.

Την ανοικοδόμηση του ναού έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας νέος μη κερδοσκοπικός φορέας, ανεξάρτητο συμβούλιο 13 μελών, με την επωνυμία «οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», με στόχο να επιτευχθεί η ολοκλήρωσή του το 2021, όταν συμπληρώνονται 20 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Η ανοικοδόμηση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου, είναι μια στιγμή συνάντησης και θεραπείας όχι μόνο για την Ορθόδοξη κοινότητα, αλλά για όλους τους κατοίκους της Νέας Υόρκης που έζησαν εκείνη την τρομακτική ημέρα», δήλωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, για να προσθέσει ότι «Αυτός ο χώρος λατρείας θα χρησιμεύσει ως υπενθύμιση ότι η συλλογική πίστη μας είναι κάτι στο οποίο μπορούμε πάντα να υπολογίζουμε για να ξεπεράσουμε τις οδυνηρές αναμνήσεις μας και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδόφορος επισήμανε ότι «εκ μέρους των Ελληνορθόδοξων πιστών, δεσμευτήκαμε να ανοίξουμε τις πόρτες αυτού του ναού μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2021, την εικοστή επέτειο αυτής της μοιραίας ημέρας. Υπόσχομαι σε εσάς, κυβερνήτα, και σε όλους τους πολίτες της Νέας Υόρκης, ότι θα είμαστε έτοιμοι. Θα είμαστε στην ώρα μας και θα είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους ανθρώπους με καλή θέληση που επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους την 11η Σεπτεμβρίου 2001».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM