Ανησυχητική κλιμάκωση της έντασης: To Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον δεκάδων στόχων στη Συρία

Ανησυχητική κλιμάκωση της έντασης: To Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον δεκάδων στόχων στη Συρία Facebook Twitter
0

Ανησυχία προκαλεί η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν στη Συρία, καθώς οι ισραηλινές εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον δεκάδων στόχων ανταποδίδοντας μια ομοβροντία ρουκετών εναντίον στρατιωτικών βάσεων σε βάσεις του στο κατεχόμενο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν.

Σύμφωνα με το ισραηλινό επιτελείο και  ανακοίνωσή του που διένειμε σε ΜΜΕ της χώρας, επλήγησαν πέντε συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας οι οποίες άνοιξαν πυρ εναντίον αεροσκαφών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο ταξίαρχος Τζόναθαν Κόρνικους, δήλωσε ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τη Ρωσία πριν εξαπολύσει τα πλήγματα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο ταξίαρχος Κόρνικους κατηγόρησε τον ιρανό στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί, τον επικεφαλής των δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης που επιχειρούν στο εξωτερικό, ότι ενορχήστρωσε την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Η επιχείρηση αυτή έγινε «υπό τις διαταγές και τη διοίκηση του Κασέμ Σολεϊμανί και δεν πέτυχε τον στόχο της», είπε ο ταξίαρχος Κόρνικους σε δημοσιογράφους.

Παρότι η επιχείρηση που έγινε τη νύχτα στη Συρία ήταν πολύ μεγαλύτερης κλίμακας από ό,τι οι δεκάδες προηγούμενες, ο στρατός του Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι δεν είναι σκοπός του η στρατιωτική «κλιμάκωση» με το Ιράν.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε νωρίτερα ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε και κατέρριψε «δεκάδες ισραηλινούς πυραύλους στον εναέριο χώρο της Συρίας» τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Νωρίτερα, επικαλούμενο εκπρόσωπο του στρατού, το πρακτορείο μετέδωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πλήττουν διάφορους στόχους στη συριακή επικράτεια από αέρος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ