Ανησυχία στη Δύση: Η Ρωσία ξεκινά ασκήσεις πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων

Ανησυχία στη Δύση: Η Ρωσία ξεκινά ασκήσεις πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES
0

Την έντονη ανησυχία της Δύσης έχει προκαλέσει η έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων των πυρηνικών πυραυλικών στρατευμάτων της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με το BBC, οι ασκήσεις των λεγόμενων Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων περιλαμβάνουν τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Yars, οι οποίοι είναι η νέα γενιά πυραύλων που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2007.

Ο ρωσικός στρατός λέει ότι στις ασκήσεις, που πραγματοποιούνται στην περιοχή Ιβάνοβο, κοντά στη Μόσχα, συμμετέχουν περίπου 1.000 άτομα και περισσότερα από 100 οχήματα, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σημειώνεται ότι δεν θα εκτοξευθούν πύραυλοι. Οι ασκήσεις συνίστανται σε περιπολίες, εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων και προστασία τους από επιθέσεις.

Οι ασκήσεις ανακοινώθηκαν αρκετές ώρες αργότερα αφότου οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με προηγμένα πυραυλικά συστήματα.

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για τις ασκήσεις πυρηνικών πυραύλων

Συγκεκριμένα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤASS μεταδίδει ότι η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει τα εξής:

«Στην περιοχή του Ιβάνοβο, αυτόνομοι εκτοξευτές του κινητού επίγειου πυραυλικού συστήματος Yars τού σχηματισμού Teikovsky των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων εκτελούν εντατικές επιχειρήσεις ελιγμών σε διαδρόμους περιπολίας μαχών ως μέρος των ασκήσεων. Περίπου 1.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό συμμετέχουν στην άσκηση, ενώ εμπλέκονται περισσότερα από 100 οχήματα».

Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Άμυνας, οι στρατιώτες θα πρέπει να επεξεργαστούν τα ζητήματα της μεταφοράς πυραυλικών συστημάτων σε θέσεις πεδίου, της πορείας έως τα 100 km, της οργάνωσης καμουφλάζ και άλλων εργασιών. «Θα καταστρέψουν επίσης συμβατικούς σαμποτέρ, οι οποίοι, σύμφωνα με το μύθο, τοποθέτησαν έναν απομακρυσμένο εκρηκτικό μηχανισμό στη διαδρομή που ακολούθησε η φάλλαγγα», σημειώνει η ανακοίνωση, και κατέληξε:

«Η άσκηση καθιστά δυνατή τη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης του προσωπικού, τη συνοχή των σχηματισμών και των στρατιωτικών μονάδων των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων».

Ο Μπάιντεν στέλνει πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ένα νέο πακέτο όπλων για την Ουκρανία που θα περιλαμβάνει συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας, όπλα ακριβείας που μπορούν να πλήξουν με ακρίβεια στόχους σε απόσταση έως 80 χλμ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό των Ουκρανών εταίρων μας και θα συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα και εξοπλισμό για την υπεράσπισή τους», τόνισε ο Μπάιντεν σε δήλωση που ανακοίνωνε το νέο πακέτο όπλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters και BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τελευταίες, οδυνηρές ημέρες του Άντονι Μπουρντέν: Πώς έφτασε στην αυτοκτονία και η εμμονή με την Άζια Αρτζέντο

Διεθνή / Οι τελευταίες, οδυνηρές ημέρες του Άντονι Μπουρντέν: Η εμμονή με την Άζια Αρτζέντο και πώς οδηγήθηκε στην αυτοκτονία

Νέα βιογραφία αποκαλύπτει προσωπικές, συχνά ωμές, λεπτομέρειες της ζωής του, όπως η ταραχώδης σχέση με την ηθοποιό Άζια Αρτζέντο. Αλλά προκαλεί αντιδράσεις σε φίλους και συγγενείς του.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ