Ανεξάρτητος οργανισμός: «Ο Λευκός Οίκος παρανόμησε παρακρατώντας τη βοήθεια για την Ουκρανία»

Ανεξάρτητος οργανισμός: «Ο Λευκός Οίκος παρανόμησε παρακρατώντας τη βοήθεια για την Ουκρανία» Facebook Twitter
«Το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού παρακράτησε κονδύλια για λόγους πολιτικής, κάτι που δεν επιτρέπεται από τον νόμο»
0

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης υπό τον Ντόναλντ Τραμπ να παρακρατήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία συνιστά παραβίαση του νόμου, ανέφερε σήμερα ένας ανεξάρτητος οργανισμός ελέγχου της κυβέρνησης.

Το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού «παρακράτησε κονδύλια για λόγους πολιτικής, κάτι που δεν επιτρέπεται» από τον νόμο, επισήμανε στην έκθεσή του το Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ (US Government Accountability Office- GAO).

Η έκθεση δημοσιεύτηκε πριν από την έναρξη της δίκης για καθαίρεση σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική γερουσία και αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στις προσπάθειες του Λευκού Οίκου να δικαιολογήσει τις ενέργειες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι.

«Η πιστή εκτέλεση του νόμου δεν επιτρέπει στον πρόεδρο να υποκαθιστά με τις προτεραιότητες της δικής της πολιτικής εκείνες που το Κογκρέσο θέσπισε σε νόμο» τονίζει το GAO, σημειώνοντας πως οι βουλευτές «νομίμως διέθεσαν 250 εκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία το φορολογικό έτος 2019».

Ο Τραμπ παραπέμφθηκε σε δίκη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τη 18η Δεκεμβρίου. Κατηγορείται ότι άσκησε πιέσεις στην Ουκρανία για να ανακοινώσει μια έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν, μεταξύ των φαβορί του Δημοκρατικού Κόμματος για να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο στις προεκλογικές εκλογές φέτος, παρακρατώντας κρίσιμη στρατιωτική βοήθεια.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, με αφορμή την έκθεση από την ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα, κατηγόρησε με τη σειρά της τη διοίκηση Τραμπ ότι παραβίασε τον νόμο παρακρατώντας τη βοήθεια για την Ουκρανία, την οποία είχε εγκρίνει το Κογκρέσο.

«Το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού, ο Λευκός Οίκος, η διοίκηση παραβίασαν, το λέω αυτό, παραβίασαν τον νόμο» είπε η Πελόζι σε δημοσιογράφους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / BBC: Ποιος παίρνει τελικά τις αποφάσεις στο Ιράν;

Εν μέσω πολέμου και αυξανόμενης πίεσης, η εξουσία στο Ιράν εμφανίζεται κατακερματισμένη, με την απουσία ισχυρής ηγετικής παρουσίας να εντείνει την αβεβαιότητα για το ποιος λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις
THE LIFO TEAM