Ανεπιθύμητος ο Ντόναλντ Τραμπ στην κηδεία του Τζον Μακέιν - Από ποιους ήθελε επικήδειο ο γερουσιαστής που πέθανε χθες

Ανεπιθύμητος ο Ντόναλντ Τραμπ στην κηδεία του Τζον Μακέιν - Από ποιους ήθελε επικήδειο ο γερουσιαστής που πέθανε χθες Facebook Twitter
0

Ανεπιθύμητος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ στην κηδεία του Τζον Μακέιν ο οποίος πέθανε χθες. Ο γερουσιαστής είχε ζητήσει από τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζορτζ Μπους να εκφωνήσουν επικήδειο στην κηδεία του. 

Σύμφωνα με το CNN, ο γερουσιαστής της Αριζόνα είχε αρχίσει να τακτοποιεί τις λεπτομέρειες για την κηδεία του ήδη από τον περασμένο Μάιο, έναν χρόνο αφότου ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου.

Ο Μακέιν φέρεται να είχε ζητήσει προσωπικά από τον Τζορτζ Μπους και τον Μπαράκ Ομπάμα να εκφωνήσουν επικήδειο στην κηδεία του, αφού έτρεφε για τους δύο πολιτικούς ιδιαίτερο σεβασμό.

Στη μαύρη λίστα, ωστόσο, φαίνεται πως είχε βάλει τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο είχαν ρθει σε σύγκρουση αρκετές φορές. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του γερουσιαστή, ανέβασε ένα μικρό συλλυπητήριο μήνυμα στο Twitter. 

«Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια και τον σεβασμό μου στην οικογένεια του γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Οι καρδιές μας και οι προσευχές μας είναι μαζί σας!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής είχε κατηγορήσει τον Ντόναλντ Τραμπ για τις σχέσεις του με τη Ρωσία και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, με τον Αμερικανό πρόεδρο να τον χαρακτηρίζει «ανίκανο». 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όμως, ήταν όταν ο Τραμπ χλεύασε το παρελθόν του Μακέιν ως αιχμαλώτου πολέμου, λέγοντας ότι χρίστηκε ήρωας «απλά και μόνο επειδή αιχμαλωτίστηκε» και ότι ο ίδιος «συμπαθεί εκείνους που δεν πιάνονται αιχμάλωτοι».

Ο Τζον Μακέιν είχε ζητήσει ο Λευκός Οίκος να εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. 

Το πλήρες πρόγραμμα της κηδείας του γερουσιαστή δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, ο Μακέιν είχε ζητήσει να πραγματοποιηθούν τελετές μετά τον θάνατό του σε τρεις τοποθεσίες. Στην Αριζόνα, τον καθεδρικό ναό της Ουάσινγκτον και στην Αννάπολις του Μέριλαντ.

Με την ανακοίνωση του θανάτου οι σημαίες σε Λευκό Οίκο και Αριζόνα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ θα παραμείνουν έτσι μέχρι την ταφή του γερουσιαστή και πρώην αιχμαλώτου πολέμου. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM
Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Διεθνή / Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «οι Ουκρανοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ηγηθούν των ανταλλαγών για μια σταθερή και διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία»
LIFO NEWSROOM
Άνδρας που έχασε bitcoin αξίας $800 εκατ. σε χωματερή θέλει να αγοράσει τον χώρο για να το βρει

Διεθνή / Άνδρας που έχασε bitcoin αξίας $800 εκατ. σε χωματερή θέλει να αγοράσει τον χώρο για να το βρει

«Σκέφτομαι να αγοράσω έναν χώρο υγειονομικής ταφής. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη», έγραψε στην πλατφόρμα X, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιος θα παρέχει τα κεφάλαια
LIFO NEWSROOM
Γερμανός ΥΠΟΙΚ προς Τζέι Ντι Βανς: «Να κοιτάς τη δουλειά σου – Υπάρχουν αρκετά να κάνεις στις ΗΠΑ»

Διεθνή / Γερμανός ΥΠΟΙΚ προς Τζέι Ντι Βανς: «Να κοιτάς τη δουλειά σου – Υπάρχουν αρκετά να κάνεις στις ΗΠΑ»

Ο Γερμανός υπουργός κατηγόρησε τον Βανς ότι «ταυτίστηκε ρητορικά και πολιτικά με τους απολυταρχικούς», εκφράζοντας την ανησυχία του για τη στάση της κυβέρνησης Τραμπ απέναντι στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM