Αναθεωρούν την πολιτική τους για την πώληση πυροβόλων όπλων μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων των ΗΠΑ

Αναθεωρούν την πολιτική τους για την πώληση πυροβόλων όπλων μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων των ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA/ERIK S. LESSER
0

Η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής Walmart ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποφάσισε να αυξήσει το όριο ηλικίας των επίδοξων αγοραστών όπλων στα καταστήματά της στα 21 έτη, έπειτα από την αιματηρή ένοπλη επίθεση σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ της Πολιτείας της Φλόριντα τη 14η Φεβρουαρίου, όταν έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι.

«Λαμβανομένων υπόψη των πρόσφατων εξελίξεων, αναθεωρήσαμε την πολιτική μας ως προς τα πυροβόλα όπλα» και «αυξάνουμε το όριο ηλικίας για την αγορά πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών στα 21 έτη», ανέφερε η Walmart σε ανακοίνωσή της.

Από το 2015, η αλυσίδα δεν διαθέτει στα καταστήματά της ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου. Δεν διαθέτει επίσης πιστόλια, πλην της Αλάσκας. Διαθέτει μόνο κυνηγετικά όπλα για την προσέλκυση των ενασχολούμενων με τη σκοποβολή και το κυνήγι, υπενθύμισε.

Νωρίτερα την Τετάρτη, καθώς οι μαθητές του λυκείου επέστρεφαν στις τάξεις για πρώτη φορά μετά την πολύνεκρη επίθεση, ο Έντουαρντ Στακ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας καταστημάτων Dick's Sporting Goods, ανακοίνωσε ότι τα καταστήματά της δεν θα πωλούν πλέον ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου.

Μετά τη σφαγή στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας τη 14η Φεβρουαρίου, προκάλεσε έντονη συζήτηση στις  ΗΠΑ το γεγονός ότι ο δράστης, ηλικίας 19 ετών, μπόρεσε να αποκτήσει νόμιμα ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15, παρότι δεν είχε συμπληρώσει τα 21 του χρόνια, την ηλικία μετά την οποία είναι νόμιμο να αγοράσει κανένας αλκοολούχα ποτά στις περισσότερες Πολιτείες της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP - Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM