Αναθεωρούν την πολιτική τους για την πώληση πυροβόλων όπλων μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων των ΗΠΑ

Αναθεωρούν την πολιτική τους για την πώληση πυροβόλων όπλων μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων των ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA/ERIK S. LESSER
0

Η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής Walmart ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποφάσισε να αυξήσει το όριο ηλικίας των επίδοξων αγοραστών όπλων στα καταστήματά της στα 21 έτη, έπειτα από την αιματηρή ένοπλη επίθεση σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ της Πολιτείας της Φλόριντα τη 14η Φεβρουαρίου, όταν έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι.

«Λαμβανομένων υπόψη των πρόσφατων εξελίξεων, αναθεωρήσαμε την πολιτική μας ως προς τα πυροβόλα όπλα» και «αυξάνουμε το όριο ηλικίας για την αγορά πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών στα 21 έτη», ανέφερε η Walmart σε ανακοίνωσή της.

Από το 2015, η αλυσίδα δεν διαθέτει στα καταστήματά της ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου. Δεν διαθέτει επίσης πιστόλια, πλην της Αλάσκας. Διαθέτει μόνο κυνηγετικά όπλα για την προσέλκυση των ενασχολούμενων με τη σκοποβολή και το κυνήγι, υπενθύμισε.

Νωρίτερα την Τετάρτη, καθώς οι μαθητές του λυκείου επέστρεφαν στις τάξεις για πρώτη φορά μετά την πολύνεκρη επίθεση, ο Έντουαρντ Στακ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας καταστημάτων Dick's Sporting Goods, ανακοίνωσε ότι τα καταστήματά της δεν θα πωλούν πλέον ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου.

Μετά τη σφαγή στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας τη 14η Φεβρουαρίου, προκάλεσε έντονη συζήτηση στις  ΗΠΑ το γεγονός ότι ο δράστης, ηλικίας 19 ετών, μπόρεσε να αποκτήσει νόμιμα ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15, παρότι δεν είχε συμπληρώσει τα 21 του χρόνια, την ηλικία μετά την οποία είναι νόμιμο να αγοράσει κανένας αλκοολούχα ποτά στις περισσότερες Πολιτείες της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP - Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM
ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM