Αναστασιάδης: Ικανοποιημένος από τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας

Αναστασιάδης: Ικανοποιημένος από τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας Facebook Twitter
0

Ικανοποίηση για την σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για συγκεκριμένες κυρώσεις για τις παραβιάσεις και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την απόφαση της Ε.Ε. που έμπρακτα στηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη νομιμότητα στη θάλασσα της Κύπρου» έγραψε στον λογαριασμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την εν λόγω απόφαση εξέφρασε γραπτώς και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι αυτή «ενεργοποιεί προηγούμενες πολιτικές αποφάσεις και εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εταίρων μας προς τη χώρα μας».

Έχοντας υπόψη τη δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος, εκφράζουμε ικανοποίηση διότι κατέστη εφικτό να ληφθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες κυρώσεις και έτσι γίνεται σαφέστερο το πολιτικό μήνυμα της ενωμένης Ευρώπης, πρόσθεσε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Πρόκειται, συνέχισε, για μια πολύ σημαντική απόφαση που ενισχύει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων της απέναντι στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας. «Ελπίζουμε ότι αυτές οι νομικές πράξεις και τα περιοριστικά μέτρα θα συμβάλουν ούτως ώστε η τουρκική κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατό ούτε γίνεται ανεκτό να αυθαιρετεί, να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι να τερματιστούν οι προκλήσεις και οι αυθαίρετες παρεμβάσεις και να επικρατήσει η νομιμότητα, κατέληξε ο κ. Προδρόμου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα Χαμενεΐ μετά την ιρανική επίθεση: «Δεν βλάψαμε κανέναν – Δεν θα δεχθούμε επιθετικότητα»

Διεθνή / Μήνυμα Χαμενεΐ μετά την ιρανική επίθεση: «Δεν βλάψαμε κανέναν – Δεν θα δεχθούμε επιθετικότητα»

Η δήλωση Χαμενεΐ επιχειρεί να παρουσιάσει την ιρανική επίθεση ως μια «αμυντική απάντηση» στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς που προηγήθηκαν, αποφεύγοντας ευθέως την έννοια της επιθετικότητας
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος: Το μήνυμα προς τους ερευνητές στην Ανταρκτική που γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Το μήνυμα προς τους ερευνητές στην Ανταρκτική που γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο

Με αφορμή την 70ή επέτειο της μετάδοσης της γιορτής του χειμερινού ηλιοστασίου της Ανταρκτικής από το BBC, στέλνοντας εμψυχωτικά μηνύματα σε απομακρυσμένους ερευνητικούς σταθμούς, ο βασιλιάς Κάρολος επαίνεσε το έργο των επιστημόνων που παρακολουθούν την κλιματική αλλαγή
LIFO NEWSROOM
Πλούσιοι Αμερικανοί σπεύδουν στη Νέα Ζηλανδία για «golden visa» μετά τη χαλάρωση των κανόνων

Διεθνή / Πλούσιοι Αμερικανοί σπεύδουν στη Νέα Ζηλανδία για «golden visa» μετά τη χαλάρωση των κανόνων

Η συντηρητική κυβέρνηση της χώρας μείωσε τα όρια επενδύσεων και κατάργησε τις γλωσσικές απαιτήσεις, προσελκύοντας Αμερικανούς επενδυτές εν μέσω παγκόσμιας αστάθειας
LIFO NEWSROOM
«Κατέβασαν τα πάντα»: Η OpenAI «έσβησε» τον Jony Ive μετά από νομική διαμάχη

Διεθνή / «Κατέβασαν τα πάντα»: Η OpenAI «έσβησε» τον Jony Ive μετά από νομική διαμάχη

Η δημιουργός του ChatGPT αναγκάστηκε να αφαιρέσει υλικό που σχετιζόταν με τη συμφωνία ύψους 6,4 δισ. δολαρίων με την startup io, μετά από καταγγελία της ανταγωνίστριας iyO που κατασκευάζει «έξυπνα» ακουστικά
LIFO NEWSROOM