Ανακυκλώνοντας παλιά αεροπλάνα: Η εταιρία που τα κάνει γραφεία και σπίτια

Ανακυκλώνοντας παλιά αεροπλάνα: Η εταιρία που τα κάνει γραφεία και σπίτια Facebook Twitter
0

«Πραγματικά δεν είχαμε σκοπό να τα πουλήσουμε», λέει ο Kevin Regan, που μετατρέπει καμπίνες αεροπλάνων σε κομψά και ανθεκτικά γραφεία.

Από το 2021, όταν ξεκίνησε να ασχολείται, ήταν ένα άκρως προσωπικό πρότζεκτ ωστόσο, όταν η γυναίκα του αδερφού του, δημοσίευσε φωτογραφίες στα social media, κατακλύστηκε από αιτήματα.

Σήμερα, ο Regan με τον επιχειρηματικό του συνεργάτη Shane Thornton -και οι δύο χτίστες στο επάγγελμα- έχουν ξεκινήσει δική τους εταιρεία με το όνομα Aeropod, όπου ανακυκλώνουν εμπορικά αεροπλάνα και τα μετατρέπουν σε γραφεία, χώρους για glamping ή έτοιμα καταλύματα.

Μέχρι στιγμής, έχουν ξοδέψει μόλις 100 ευρώ για διαφημίσεις, ενώ η εταιρεία τους είναι κυριολεκτικά ολοκαίνουργια αλλά έχουν ήδη πουλήσει 11 pods – όπως ονομάζονται – και ετοιμάζονται να στείλουν και άλλα όπου τα θέλουν οι πελάτες τους.

Ανακυκλώνοντας παλιά αεροπλάνα: Η εταιρία που τα κάνει γραφεία και σπίτια Facebook Twitter
Το συγκεκριμένο pod ανήκε προηγουμένως σε αεροσκάφος της IndiGo, μιας χαμηλού κόστους ινδικής αεροπορικής εταιρίας.

Tα αεροπλάνα είναι κατασκευασμένα να αντέχουν: φτιάχνονται από κράμα αλουμινίου και έχουν πολύ καλή μόνωση. Υπολογίζεται ότι περίπου 15.000 αεροσκάφη θα αποσυρθούν τα επόμενα 20 χρόνια, οπότε υπάρχει υλικό για ανακύκλωση και ανταλλακτικά.

«Ήταν στο τέλος της ζωής τους, πετάχτηκαν και στη συνέχεια διαλύθηκαν σε κομμάτια και πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο», εξηγεί ο Regan.

Το πρώτο αεροπλάνο, στο οποίο εργάστηκαν, ήταν ένα Airbus A320 της IndiGo, το οποίο απέκτησαν μέσω του αεροδρομίου του Κάρντιφ στην Ουαλία. Χρειάστηκαν περίπου τέσσερις μήνες για να φτιάξουν στο σχέδιο που ήθελαν.

Ανακυκλώνοντας παλιά αεροπλάνα: Η εταιρία που τα κάνει γραφεία και σπίτια Facebook Twitter
Οι Shane Thornton και Kevin Regan μέσα σε ένα από τα pods τους.

Τα pods είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη: από μικρά με τρία παράθυρα μέχρι ευρύχωρα με 10 παράθυρα, κρεβατοκάμαρα, μπάνιο και μικρή κουζίνα.

«Οι πάνω χώροι για τις βαλίτσες αφαιρούνται, αλλά τα παράθυρα παραμένουν ως έχουν και όλα τα υπόλοιπα, ακόμη και το πάτωμα, προέρχονται από το αεροπλάνο», λέει ο Regan. 

Οι τοίχοι και τα πατώματα είναι πλήρως μονωμένα και τα δωμάτια εξοπλίζονται με θύρες USB, φωτισμό LED και θερμαντικά σώματα. Οι γυάλινες πόρτες – ειδικά σχεδιασμένες για να ταιριάζουν σε ένα A320 – έχουν διπλό τζάμι και ειδική μόνωση.

«Παραδίδεται έτοιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, αν υπάρχει τσιμεντένια βάση», προσθέτει, εξηγώντας πως τα γραφεία αυτά μπορούν, επίσης, να μετακινηθούν σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης τους μετακομίσει. «Είναι εξίσου καλό με ένα σπίτι. Δεν χρειάζεται συντήρηση, απλά πλύσιμο, όπως ένα αυτοκίνητο», λέει.

Οι τιμές αρχίζουν στα 20.000 ευρώ και φτάνουν έως 37.000 ευρώ. Αν και είναι ακόμη αρχή για την Aeropod, ελπίζουν να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όλη την Αγγλία. «Μπορούμε να τα παραδώσουμε οπουδήποτε. Δεν υπάρχει περιορισμός στο πού μπορούμε να τα μεταφέρουμε», καταλήγει.Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ