ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Ανακαλύφθηκε σκελετός στρατιώτη του Μεσαίωνα μαζί με τα όπλα του σε λίμνη της Λιθουανίας

Ανακαλύφθηκε σκελετός στρατιώτη του Μεσαίωνα μαζί με τα όπλα του σε λίμνη της Λιθουανίας Facebook Twitter
0

Για πάνω από 500 χρόνια ο σκελετός ενός στρατιώτη με στολή του Μεσαίωνα βρισκόταν στον πυθμένα μιας λίμνης της Λιθουανίας.

Για αιώνες βρισκόταν κρυμμένος κάτω από τη λάσπη. Ωστόσο, πρόσφατα αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα οστά του στρατιώτη, αλλά και τα όπλα του, στον βυθό της λίμνης Ασβέτζα της Λιθουανίας κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου εργασιών μιας ξύλινης γέφυρας.

Αν και στη Λιθουανία, υπάρχει πλούσια ιστορία με ιππότες της εποχής του Μεσαίωνα, είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται οστά στρατιώτη κάτω από το νερό στη συγκεκριμένη χώρα. 

Ανακαλύφθηκε σκελετός στρατιώτη του Μεσαίωνα μαζί με τα όπλα του σε λίμνη της Λιθουανίας Facebook Twitter

Οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν τυχαία στην ανακάλυψη στον βυθό της λίμνης Ασβέτζα κατά τη διάρκεια ελέγχου εργασιών ξύλινης γέφυρας και μάλιστα κατέγραψαν τα ευρήματα σε εξαιρετική κατάσταση. Δίπλα στον σκελετό υπήρχε ένα σιδερένιο ξίφος, μια δερμάτινη ζώνη και μπότες με σπιρούνια, αλλά και δύο μαχαίρια με ξύλινες λαβές.

Όπως δήλωσε στο Baltic News Service η ερευνήτρια του πανεπιστημίου Κλαϊπέντα της Λιθουανίας, Έλενα Πρκανκένατε, τα ευρήματα εντοπίστηκαν κάτω από ένα παχύ στρώμα άμμου και ανακαλύφθηκαν όταν δύτες επιθεωρούσαν το σύστημα στήριξης της γέφυρα Ντουμπινγκιάι στην οποία γίνονται εργασίες.

Ανακαλύφθηκε σκελετός στρατιώτη του Μεσαίωνα μαζί με τα όπλα του σε λίμνη της Λιθουανίας Facebook Twitter

«Για την ώρα υποθέτουμε ότι τα οστά μπορεί να συνδέονται με την παλιότερη γέφυρα, που οδηγούσε στο κάστρο Ντουμπινγκιάι, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου στην ακτή της λίμνης» δήλωσε η Πρκανκένατ, εξηγώντας ότι έρευνα του 1998 είχε αποκαλύψει παλαιότερη γέφυρα του 16ου ή 17ου αιώνα.

 
Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Διεθνή / Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Η νέα αποκάλυψη περί εξωγήινων έχει τα πάντα: μια φαινομενικά έγκυρη πηγή αποκαλύπτει μυστικά για μια κυβερνητική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει το κοινό στο σκοτάδι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να την υποστηρίζει.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ