Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού και το «βάφτισαν» Χάρισον Φορντ

Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού και το «βάφτισαν» Χάρισον Φορντ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Imdb
0

Μπορεί ως Ιντιάνα Τζόουνς να φοβάται τα φίδια, αλλά ο Χάρισον Φορντ πλέον έχει ένα ερπετό που έχει το όνομά του.

Ένα νέο είδος φιδιού που βρέθηκε στο Περού ονομάστηκε Tachymenoides harrisonfordi για να τιμήσει τον Χάρισον Φορντ και την περιβαλλοντική του προσφορά. Ο ηθοποιός είναι αντιπρόεδρος του μη κερδοσκοπικού ομίλου Conservation International και εκτός από το φίδι το όνομά του έχει δοθεί σε ένα μυρμήγκι και μια αράχνη.

«Αυτοί οι επιστήμονες συνεχίζουν να ονομάζουν τα πλάσματα από μένα, αλλά είναι πάντα εκείνα τα πλάσματα που τρομάζουν τα παιδιά», είπε ο Χάρισον Φορν στο Conservation International. «Δεν καταλαβαίνω. Περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου κάνοντας σταυροβελονιά, τραγουδάω νανουρίσματα στα φυτά μου, για να μην φοβούνται τη νύχτα» είπε αστειόμενος.

Σε αντίθεση με τον χαρακτήρα του, τον θρυλικό Ιντιάνα Τζόουνς, ο Χάρισον Φορντ έχει επανειλημμένα πει ότι του αρέσουν τα φίδια.

«Το φίδι έχει μάτια στα οποία μπορείς να χαθείς και περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κάνοντας ηλιοθεραπεία δίπλα σε μια λίμνη με βρώμικο νερό – πιθανότατα θα ήμασταν φίλοι στις αρχές της δεκαετίας του '60», είπε. «Είναι μια υπενθύμιση ότι υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά να μάθουμε για τον άγριο κόσμο μας. Και ότι οι άνθρωποι είναι ένα μικρό μέρος μιας απίστευτα τεράστιας βιόσφαιρας» έχει πει ο Χάρισον Φορντ.

Το φίδι με το όνομα του Χάρισον Φορντ ανακαλύφθηκε μετά από μια κοινή συνεργασία μεταξύ ερευνητών από το Περού και τις ΗΠΑ  στο Εθνικό Πάρκο Otishi του Περού.

Το Tachymenoides harrisonfordi είναι ένα λεπτό φίδι, με μέτριες διαστάσεις μήκους περίπου 40,6 εκατ. σε πλήρη ανάπτυξη και δεν δεν είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο.

«Για έναν βιολόγο, η περιγραφή ενός νέου είδους και η δημοσιοποίησή του με το νέο του όνομα είναι μια από τις πιο ζωτικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της κρίσης της βιοποικιλότητας», δήλωσε ο Edgar Lehr, επικεφαλής επιστήμονας του project.

Ελπίζει ότι η ανακάλυψη αυτή δε, θα επιστήσει την προσοχή στην κρίση εξαφάνισης που αντιμετωπίζουν τα είδη σε όλο τον κόσμο.

Τα ερπετά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στην εξαφάνιση, με περισσότερο από το ένα πέμπτο όλων των ερπετών να απειλούνται επί του παρόντος, σύμφωνα με μελέτη που συντάχθηκε από ερευνητές της Conservation International.

Ο Χάρισον Φορντ «χάρισε» για πρώτη φορά το όνομά του σε μία αράχνη από την Καλιφόρνια το 1993, την Calponia harrisonfordi. Χρόνια αργότερα, ένα μυρμήγκι ονομάστηκε Pheidole Harrisonfordi.

Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού και το «βάφτισαν» Χάρισον Φορντ Facebook Twitter
Φωτ.: Conservation International

Με πληροφoρίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

Διεθνή / Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

«Υπάρχουν υποψίες ότι απευθύνθηκαν σε ατελιέ και κατασκευαστές που απασχολούσαν εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονταν ανεπαρκώς και περισσότερες ώρες από το μέγιστο νόμιμο όριο» σύμφωνα με την αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας
LIFO NEWSROOM
Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Διεθνή / Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Η «ομιλία του βασιλιά» σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές της 4ης Ιουλίου - Η νέα κυβέρνηση θα βασίζεται στις αρχές της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών για όλους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ