Αναδίπλωση Τραμπ: Θέλω να έρχονται περισσότεροι μετανάστες «από παντού»

Αναδίπλωση Τραμπ: Θέλω να έρχονται περισσότεροι μετανάστες «από παντού» Facebook Twitter
1

Ύστερα από τον καταιγισμό αντιδράσεων που προκάλεσε η μειωτική έκφραση που χρησιμοποίησε ο αμερικανός πρόεδρος για τους μετανάστες από τις αφρικανικές χώρες και την Αϊτή, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα επιθυμούσε οι ΗΠΑ να προσελκύουν μετανάστες από χώρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν θα ήθελε περισσότερους μετανάστες από τη Νορβηγία, ο Τραμπ απάντησε πως «θέλω να έρχονται από παντού». Ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε σε δημοσιογράφους με την ευκαιρία της συνάντησης που είχε στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ.

Την περασμένη εβδομάδα ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Νικ Ντέρμπιν αποκάλυψε ότι ο μεγιστάνας αποκάλεσε «χώρες απόπατους» τις αφρικανικές χώρες και την Αϊτή. Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Η διαμάχη πάντως που προκλήθηκε μετά τη διαρροή των δηλώσεων του αμερικανού προέδρου παραμένει στα ύψη στην Ουάσιγκτον. Έχει αποκτήσει μάλιστα ιδιαίτερη σημασία σε μια χρονική περίοδο που Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο επιχειρούν να καταλήξουν σε συμβιβασμό για το θέμα της νομιμοποίησης των «Dreamers», των εκατοντάδων χιλιάδων παράτυπων μεταναστών που έφθασαν σε νεαρή ηλικία στις ΗΠΑ και των οποίων το προσωρινό καθεστώς που τους χορηγήθηκε υπό προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα καταργήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Σήμερα το πρωί, με μια «ομοβροντία» tweets, ο μερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε κατά του γερουσιαστή Ντικ Ντέρμπιν, ο οποίος ήταν εκείνος που διαβεβαίωσε ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε «πολλές φορές» την υβριστική έκφραση.

«Ο γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν διαστρέβλωσε τα λεγόμενά μου. Είναι αδύνατο να φθάσουμε σε μια συμφωνία όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη!» επισήμανε. «Έχουμε ανάγκη από ένα σύστημα μετανάστευσης που να μας αξίζει και το έχουμε ανάγκη τώρα!» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM