Αναβρασμός στον Ισημερινό: Εκατοντάδες συλλήψεις σε διαδηλώσεις για τις τιμές των καυσίμων

Αναβρασμός στον Ισημερινό: Εκατοντάδες συλλήψεις σε διαδηλώσεις για τις τιμές των καυσίμων Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις επιδοτήσεις καυσίμων «παρέλυσαν» σήμερα τις μετακινήσεις στις μεγαλύτερες πόλεις του Ισημερινού, μία ημέρα μετά τις ταραχές που οδήγησαν στη σύλληψη 275 ανθρώπων και στον τραυματισμό 28 αστυνομικών.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως τα λεωφορεία και τα ταξί «τράβηξαν χειρόφρενο» συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις με αφορμή την αύξηση των τιμών των καυσίμων, μετά την εφαρμογή νωρίτερα την εβδομάδα δημοσιονομικών μέτρων από την κυβέρνηση του προέδρου Λένιν Μορένο.

Αναβρασμός στον Ισημερινό: Εκατοντάδες συλλήψεις σε διαδηλώσεις για τις τιμές των καυσίμων Facebook Twitter
ΕΡΑ

Χθες, διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πέταξαν πέτρες και συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην πρωτεύουσα Κίτο, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές, στα χειρότερα επεισόδια που συγκλονίζουν εδώ και χρόνια την πετρελαιοπαραγωγό χώρα των 17 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την οργή μεγάλου μέρους του πληθυσμού μετά την κατάργηση των επιδοτήσεων στο πετρέλαιο ντίζελ και στη βενζίνη που εφαρμόζονταν επί σαράντα χρόνια, μέτρο που συμπεριλαμβανόταν στους όρους της δανειακής σύμβασης που σύναψε τον Μάρτιο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και οδήγησε σε αλματώδη αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων, άλλων τελών και δασμών. Οι τιμές του ντίζελ αυξήθηκαν από 1,03 δολάρια σε 2,30 δολάρια το γαλόνι, ενώ η βενζίνη από τα 1,85 δολάρια σε 2,39 δολάρια.

Αναβρασμός στον Ισημερινό: Εκατοντάδες συλλήψεις σε διαδηλώσεις για τις τιμές των καυσίμων Facebook Twitter
ΕΡΑ
Αναβρασμός στον Ισημερινό: Εκατοντάδες συλλήψεις σε διαδηλώσεις για τις τιμές των καυσίμων Facebook Twitter
ΕΡΑ
Αναβρασμός στον Ισημερινό: Εκατοντάδες συλλήψεις σε διαδηλώσεις για τις τιμές των καυσίμων Facebook Twitter
ΕΡΑ

Έως αργά χθες το βράδυ, 275 άνθρωποι είχαν συλληφθεί και 28 αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών. Η κυβέρνηση κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χθες και ακολούθως η αστυνομία ανέπτυξε θωρακισμένα οχήματα και έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει τους διαδηλωτές και να τους εμποδίσει να φθάσουν στο προεδρικό μέγαρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM