Αναβλήθηκε η ποινική δίκη του Τραμπ στη Νέα Υόρκη- Τι ακολουθεί

Αναβλήθηκε η ποινική δίκη του Τραμπ στη Νέα Υόρκη- Τι ακολουθεί Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ/Φωτ.: EPA
0

Δικαστής της Νέας Υόρκης ανέβαλε χθες Παρασκευή, ως τα μέσα Απριλίου, την ιστορική ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, που προβλεπόταν να αρχίσει την 25η Μαρτίου, για την υπόθεση των κρυφών πληρωμών για την εξαγορά της σιωπής της Στόρμι Ντάνιελς. 

Στην υπόθεση των πληρωμών στην πρώην πρωταγωνίστρια πορνογραφικών ταινιών, με την οποία ο κ. Τραμπ είχε εξωσυζυγική σχέση το 2006, «η διαδικασία αναβάλλεται για 30 ημέρες» από τη 14η Μαρτίου, αποφάσισε δικαστής του Μανχάταν.

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη για να τερματιστεί αυτή η κίβδηλη υπόθεση», τόνισε εκπρόσωπος του 77χρονου μεγιστάνα των ακινήτων. Οι συνήγοροι του Ντόναλντ Τραμπ ζητούσαν αναβολή για 90 ημέρες και να υπάρξει αναμονή ωσότου το Ανώτατο Δικαστήριο αποφανθεί για την ποινική ασυλία του πρώην προέδρου.

Ο επιχειρηματίας χαρακτηρίζει «απάτη» τη δίωξή του για τις πληρωμές στη Στόρμι Ντάνιελς και διαψεύδει πως είχε σχέση με τη γυναίκα αυτή, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ.

Κατηγορείται πως παραχάραξε έγγραφα του ομίλου του Trump Organization για να αποκρύψει την καταβολή 130.000 δολαρίων στην κυρία Κλίφορντ πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016, τις οποίες κέρδισε. Τον βαραίνουν στην υπόθεση αυτή 34 κατηγορίες, που επισύρουν ποινή φυλάκιση ως και 4 ετών.

Ο κ. Τραμπ έχει πολλαπλασιάσει τις προσφυγές και τις ενστάσεις και στις τέσσερις ποινικές δίκες που έχει μπροστά του, με την ελπίδα πως δεν θα δικαστεί προτού γίνουν οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Μπόρεσε έτσι να εξασφαλίσει την αναβολή δίκης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον που θα ξεκινούσε την 4η Μαρτίου και αφορούσε την προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020. Η δίκη αυτή αναβλήθηκε ωσότου αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο για το ζήτημα της ενδεχόμενης ασυλίας του — κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πριν από τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Ενώ η δίκη του για την υπόθεση του χειρισμού απορρήτων, που αρχικά θα ξεκινούσε την 20ή Μαΐου, αναμένεται να αναβληθεί για αρκετούς μήνες.

Στην Τζόρτζια, στη δίκη του για την προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020, απορρίφθηκε χθες αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως, αλλά ζητήθηκε αναδιοργάνωση της ομάδας του. Η απόφαση αίρει σημαντικό εμπόριο για τη διεξαγωγή αυτή της δίκης, για την οποία πάντως δεν έχει οριστεί ακόμη το χρονοδιάγραμμα.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM