Άμστερνταμ: Τέλος το κάπνισμα κάνναβης στα «κόκκινα φανάρια»

Άμστερνταμ: Τέλος το κάπνισμα κάνναβης στα «κόκκινα φανάρια» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου
0

Το κάπνισμα κάνναβης σύντομα θα καταστεί παράνομο στην περιοχή των «κόκκινων φαναριών» του Άμστερνταμ, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που παρουσίασαν οι αρχές της πόλης.

Οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ από τα μέσα Μαΐου και αποσκοπούν στη βελτίωση της διαβίωσης των κατοίκων που διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για την αναστάτωση που προκαλούν οι τουρίστες. Οι εργαζόμενοι στο σεξ θα πρέπει επίσης να κλείνουν τους χώρους τους στις 3 το πρωί.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριξαν τη λήψη μέτρων για τη μείωση της όχλησης των κατοίκων.

Το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν μέχρι τις 2 το πρωί τις Παρασκευές και τα Σάββατα και ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος νέων επισκεπτών στην παλιά συνοικία της πόλης μετά τη 1 το πρωί.

Επί του παρόντος, η πώληση αλκοόλ από καταστήματα, κάβες και καφετέριες στη συνοικία των κόκκινων φαναριών είναι παράνομη από την Πέμπτη έως την Κυριακή μετά τις 4 το απόγευμα. Τώρα, το συμβούλιο θα ζητήσει από τους πωλητές να απομακρύνουν εντελώς το αλκοόλ από τις βιτρίνες τους κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών.

Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι γνωστή για τα καφέ με κάνναβη και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Ωστόσο, οι ντόπιοι έχουν παραπονεθεί ότι προσελκύουν εμπόρους του δρόμου και ότι η κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ ανεβάζει τα ποσοστά εγκληματικότητας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Άγνωστο αν θα παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας στο Μπάκιγχαμ 

Επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιούν ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η αυτοκράτειρα Μασάκο - Την Τρίτη θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν τους ο Βρετανός μονάρχης 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ