Το Άμστερνταμ ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα «ερωτικό κέντρο» πέντε ορόφων με δύο μπαρ, 100 μικρά δωμάτια και χώρο «ερωτικής διασκέδασης» τύπου στριπ κλαμπ σε περιοχή εκτός κέντρου. 

 

Το σχέδιο για το κτήριο των 5000 τετραγωνικών μέτρων περιγράφεται λεπτομερώς σε έγγραφο που υποβλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο από τη δήμαρχο της ολλανδικής πρωτεύουσας, Φέμκε Χαλσέμα καθώς αναζητείται εμπορικός εταίρος για το εγχείρημα. 

 

Το έγγραφο προβλέπει κάποιου είδους «εισιτήριο» στο σχεδιαζόμενο κτήριο προκειμένου να αποφεύγεται η συρροή των ενοχλητικών τουριστών που συνωστίζονταν και στο De Wallen. 

 

Τον περασμένο Ιανουάριο, το δημοτικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως στο σχέδιο της Χαλσέμα για το σταδιακό κλείσιμο των οίκων ανοχής στην ιστορική περιοχή του κέντρου De Wallen, τόσο για την προστασία των εργατριών του σεξ όσο και για τη δημιουργία προϋποθέσεων για καλύτερο τουρισμό εντός του κέντρου της πόλης. 

 

«Αν περπατήσει κανείς στους στενούς αυτούς δρόμους, βλέπη τεράστια πλήθη τουριστών να στέκονται μπροστά στα παράθυρα, να φωτογραφίζουν τις γυναίκες που είναι τόσο ευάλωτες και να γελούν μαζί τους. Ως γυναίκα δεν μπορώ να αποδεχτώ τέτοιου είδους ευτελισμό. Δεν το δέχομαι. Είναι ενάντια στα δικαιώματα όλων των γυναικών και ενάντια στην επιθυμία μας να δώσουμε δύναμη στις εργαζόμενες στο χώρο του σεξ» είχε πει πέρυσι στον Guardian η Χαλσέμα, αναλύοντας το όραμά της για την πόλη. 

 

Η «αποκέντρωση» των «Κόκκινων Φαναριών» της, λοιπόν, είναι ένα από τα βήματα για την αναβάθμιση του κέντρου του Άμστερνταμ, την ομαλοποίηση της ζωής των ντόπιων από τον ακραίο αριθμό τουριστών και την προσέλκυση ποιοτικότερου τουρισμού.

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr