Άμστερνταμ: Ο δήμος τοποθετεί λουλούδια για να μην παρκάρουν οι ποδηλάτες στις γέφυρες

Άμστερνταμ: Ο δήμος τοποθετεί λουλούδια για να μην παρκάρουν οι ποδηλάτες στις γέφυρες Facebook Twitter
Άμστερνταμ: Ο δήμος βάζει λουλούδια για να μην παρκάρουν οι ποδηλάτες στις γέφυρες
0

Το Άμστερνταμ είναι απόλυτα συνυφασμένο με τα ποδήλατα αλλά ακόμη και η ολλανδική πρωτεύουσα έχει τα όριά της.

Ο δήμος παραπονέθηκε ότι η θέα μερικών από τα πιο όμορφα κανάλια στην πόλη καταστρέφεται, καθώς οι ποδηλάτες παρκάρουν τα ποδήλατά τους πάνω στις γέφυρες και οι πεζοί αναγκάζονται να βγουν στον δρόμο.

Έτσι, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν ξύλινα καλάθια με φυτά και λουλούδια στις πιο πολυσύχναστες γέφυρες των καναλιών σε μια προσπάθεια να πείσουν τους ποδηλάτες να βρουν άλλες θέσεις στάθμευσης.

«Λόγω του μεγάλου αριθμού ποδηλάτων που σταθμεύουν στα κιγκλιδώματα των γεφυρών, οι πεζοί δεν χωρούν πλέον στα στενά πεζοδρόμια και περπατούν στο δρόμο. Αυτό δημιουργεί μη ασφαλείς καταστάσεις» λέει εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου.

Για να τελεσφορήσει αυτό, θα δημιουργηθούν περισσότερες στάσεις ποδηλάτων κοντά στα σημεία στάθμευσης αυτοκινήτων, που βρίσκονται δίπλα στα κανάλια.

Το Άμστερνταμ έχει περισσότερα ποδήλατα από ό,τι κατοίκους με τους ποδηλατοδρόμους να εκτείνονται σε 767 χιλιόμετρα. Η πανδημία ωστόσο του κορωνοϊού έχει εντείνει την κατάσταση καθώς ακόμη και εκείνοι που χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο ή συγκοινωνίες πλέον επιλέγουν το ποδήλατο για την αποφυγή συνωστισμού.

Έκθεση από το ολλανδικό ινστιτούτο γνώσεων για την πολιτική κινητικότητας αυτό το μήνα διαπίστωσε ό,τι η μέση απόσταση που καλύπτεται με το ποδήλατο είχε αυξηθεί από 3,4 χιλιόμετρα τον Σεπτέμβριο του 2019 σε 4,1 χιλιόμετρα τον φετινό Ιούλιο.

Περισσότερο από το ένα τρίτο, ποσοστό δηλαδή της τάξης του 37%, εκείνων που αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες λόγω του κορωνοϊού, επιλέγουν το ποδήλατό τους. Περίπου οι μισοί από αυτούς, δήλωσαν ό,τι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το ποδήλατο περισσότερο, ακόμα και μετά την άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, η ένωση ταξιδιωτών, το Algemene Nederlandse Wielrijders-Bond (ANWB), ζήτησε τη βελτίωση των προτύπων ασφαλείας γύρω από πολυσύχναστες ολλανδικές λωρίδες ποδηλάτων.

Ο Frits van Bruggen, διευθυντής της ANWB, δήλωσε στους NL Times ό,τι «Ηλεκτρονικά ποδήλατα, ηλεκτρονικά σκούτερ, ποδήλατα, αγωνιστικά ποδήλατα κ.λπ. Δεν μπορούν όλοι να οδηγούν το ένα δίπλα στο άλλο. Είμαι 100% βέβαιος ότι θα έχουμε ακόμη περισσότερα θύματα, επειδή είμαστε όλο και περισσότεροι ποδηλάτες και λόγω της πανδημίας δεν χρησιμοποιούμε τις δημόσιες συγκοινωνίες».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM
Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM