No.1

Άμστερνταμ: Απαγορεύτηκε τελείως η Airbnb στο κέντρο της πόλης

Άμστερνταμ: Απαγορεύτηκε τελείως η Airbnb στο κέντρο της πόλης Facebook Twitter
1

Το Άμστερνταμ, εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου ύφεσης του τουρισμού που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σκοπεύει να απαγορεύσει την ενοικίαση σπιτιών μέσω Airbnb, σε τρεις ιστορικές γειτονιές στο κέντρο της πόλης.

Η απαγόρευση, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια της ολλανδικής πρωτεύουσας να συγκρατήσει την ενοικίαση σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης όπως η Airbnb, εν μέσω καταγγελιών από κατοίκους ότι οι τουρίστες καταστρέφουν την ποιότητα ζωής τους.

Περίπου το 80% των ανθρώπων που ζουν στο κέντρο της πόλης πρέπει να αντιμετωπίσουν προβλήματα που προκαλούνται από τον τουρισμό, λένε οι υποστηρικτές της απόφασης. Η απαγόρευση δεν θα ισχύει για τις υπηρεσίες bed & breakfast με άδεια, αλλά θα σταματήσει όλες τις άλλες μορφές ενοικίασης σε τουρίστες μέσω πλατφορμών όπως η Airbnb.  

Ωστόσο η απόφαση αυτή ενισχύει ένα πιο διευρυμένο σύστημα περιορισμού που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου στο Άμστερνταμ. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, οποιοσδήποτε ενοικιάζει το σπίτι του στην πόλη θα πρέπει να έχει ειδική άδεια. Το Δημαρχείο δεν θα εκδίδει όμως καθόλου άδειες για τις τρεις γειτονιές που καλύπτονται από την ολική απαγόρευση.

Σε μια δήλωση που εστάλη στο The Associated Press, η Airbnb δήλωσε ότι το 95% των καταχωρήσεων στο Άμστερνταμ βρίσκονται εκτός των περιοχών που καλύπτονται από την απαγόρευση. «Παραμένουμε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με το Άμστερνταμ για να υποστηρίξουμε μακροπρόθεσμες λύσεις σχετικά με την χρήση σπιτιών», δήλωσε η Airbnb.

Τα Άμστερνταμ, τα τελευταία χρόνια, έχει καταστήσει αυστηρότερους τους κανόνες για τα άτομα που νοικιάζουν τα σπίτια τους, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των ιδιοκτητών στο μάξιμουμ των 30 διανυκτερεύσεων κατ 'ανώτατο όριο το χρόνο και στον περιορισμό των τεσσάρων επισκεπτών ανά διαμέρισμα για κάθε διανυκτέρευση.

Με το νέο καθεστώς για όλη την πόλη, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δηλώνουν κάθε περίοδο ενοικίασης ενώ τα πρόστιμα θα φτάσουν τα 21.000 ευρώ περίπου. Αξιωματούχοι λένε ότι το νέο σύστημα αδειών θα διευκολύνει τον έλεγχο ότι οι ιδιοκτήτες δεν παραβιάζουν τους κανόνες. 

Διεθνή
1

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Οταν ομως ζηταμε τα αναλογα μετρα στην Ελλαδα, ειμαστε αναρχο-απλυτοι και θα παρακαλαμε στα 4 οταν δε θα εχουμε τουριστες, μας λενε μερικοι μερικοι.