Κινηματογραφική διάρρηξη έγινε σε τράπεζα της Αμβέρσας με τις αρχές να ψάχνουν στους υπονόμους της πόλης για στοιχεία των ληστών. 

 

Όπως όλα δείχνουν οι ληστές κινήθηκαν μέσω των υπονόμων για να φτάσουν στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας. 

 

Η αρχική έρευνα υποστηρίζει πως οι ληστές ξεκίνησαν από ένα κτίριο απέναντι από την τράπεζα BNP Paribas Fortis το πρωί της Κυριακής. 

 

Στη συνέχεια έσκαψαν ένα τούνελ μήκους 4 μέτρων για να οδηγηθούν στον υπόνομο ο οποίος ήταν κάτω από τον δρόμο. 

 

Από εκεί φαίνεται πως οι διαρρήκτες σύρθηκαν μέσα σε μια σωλήνα, η οποία λέγεται πως έχει διάμετρο 40 εκατοστών, πριν σκάψουν ένα ακόμα τούνελ, πάλι τεσσάρων μέτρων και βγουν τελικά στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας. 

 

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για την ληστεία από την εταιρεία φύλαξης της τράπεζας το απόγευμα της Κυριακής καθώς χτύπησε ο συναγερμός. 

 

Σημειώνεται πως η τράπεζα βρίσκεται κοντά στη διάσημη «συνοικία των διαμαντιών» της πόλης εκεί που το 2003 έγινε «η ληστεία του αιώνα» με λεία κοσμήματα αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. 

 

Ο Willem Migom, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της Αμβέρσας επιβεβαίωσε πως έχει εντοπιστεί ένα τούνελ στο σύστημα υπονόμων. 

 

«Κάναμε μετρήσεις για την ύπαρξη γκαζιού ώστε να δούμε αν είναι ασφαλές για να κατεβούμε σε αυτό. Εκεί βρήκαμε ένα δεύτερο τούνελ που οδηγούσε σε ένα κτίριο στην Nerviërsstraat.»

 

Η τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει το συμβάν, ωστόσο λέγεται πως ένας αριθμός από τις κρύπτες της τράπεζας έχει παραβιαστεί. 

 

Παράλληλα η αστυνομία πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κτίριο απέναντι από την τράπεζα και ένα άτομο, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γνωστοποιηθεί, ανακρίθηκε. 

 

Οι κάτοικοι της πόλης έμαθαν για το συμβάν όταν είδαν την αστυνομία να σηκώνει τα καπάκια των υπονόμων, ενώ μια γυναίκα σε παρακείμενο δρόμο δήλωσε πως άκουγε «πολύ θόρυβο από χτυπήματα» από τους γείτονές της τις τελευταίες μέρες.  

 

Προς το παρόν η αστυνομία δεν έχει υποψίες για το ποίοι μπορεί να ήταν οι ληστές.

 

Μηχανικός εκτίμησε πως το σχέδιο των ληστών ήταν υψηλού ρίσκου καθώς σε περίπτωση βροχής οι υπόνομοι πλημμυρίζουν πολύ γρήγορα και ο κίνδυνος πνιγμού είναι μεγάλος. 

 

Με πληροφορίες από Guardian 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr