No.1

Amazon: Αντιδράσεις για τις νέες συσκευασίες της εταιρείας - Δεν είναι ανακυκλώσιμες

Amazon: Αντιδράσεις για τις νέες συσκευασίες της εταιρείας - Δεν είναι ανακυκλώσιμες Facebook Twitter
1

Η Amazon δέχεται σφοδρή κριτική από περιβαλλοντικές ομάδες και πελάτες της στη Βρετανία μετά το λανσάρισμα μιας νέας σειράς συσκευασιών από πλαστικό, οι οποίες δεν είναι ανακυκλώσιμες. 

Ενώ τα σουπερμάρκετ και γενικότερα οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου μειώνουν τη χρήση πλαστικού μίας χρήσης, η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου ξεκίνησε να αποστέλλει τα μικρά αντικείμενα μέσα σε πλαστικούς φακέλους. Η συγκεκριμένη επιλογή φαίνεται πως έχει να κάνει με τη δυνατότητα που θα έχει έτσι κάθε φορτηγό να μεταφέρει περισσότερα δέματα. 

Στη Βρετανία, αυτή η νέα τακτική της εταιρείας προκαλεί αντιδράσεις. Η Άντριαν Φλέτσερ, από τη Γλασκόβη είναι ανάμεσα σε όσους διαμαρτυρήθηκαν προς την εταιρεία. Θεώρησε τη συγκεκριμένη κίνηση ένα «μεγάλο πισωγύρισμα» στη μάχη κατά του πλαστικού. 

«Ο άνδρας μου είναι ανάπηρος και βασιζόμαστε πολύ στην Amazon και σε άλλες εταιρείες που κάνουν διανομές κατ΄οίκον. Το προηγούμενο διάστημα οι μικρές παραγγελίες μας έφθαναν σπίτι μέσα σε χαρτονένιες συσκευασίες, εύκολα ανακυκλώσιμες. Όμως εδώ και μερικούς μήνες η Amazon ξεκίνησε να χρησιμοποιεί πλαστικούς φακέλους. Προσπαθώ να ανακυκλώνω με συνέπεια όλες τις συσκευασίες, όμως δεν μπορώ να το κάνω σε αυτή την περίπτωση», λέει. «Τους ζήτησα να μην στέλνουν τις παραγγελίες μου σε πλαστικές συσκευασίες όμως με αγνόησαν». προσθέτει.

Πιστεύεται πως η Amazon στέλνει περίπου 4 με 5 δισεκατομμύρια δέματα σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Τον Φεβρουάριο δημοσίευμα της Washington Post είχε αναφέρει πως οι νέοι φάκελοι της Amazon έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα σε κέντρα ανακύκλωσης στις ΗΠΑ καθώς οι πελάτες λανθασμένα τους έριχναν σε κάδους ανακύκλωσης. 

H Amazon ερωτήθηκε για το θέμα από τον Guardian. «Η αποστολή μας είναι να δίνουμε την καλύτερη εμπειρία στους πελάτες μας. Συνεργαζόμαστε με κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο προκειμένου συνεχώς να βελτιώνουμε το σχέδιο των συσκευασιών μας και να καθιερώσουμε νέους, φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους συσκευασίας που μειώνουν τα σκουπίδια  και διασφαλίζουν πως τα προϊόντα μας θα φθάνουν άθικτα και χωρίς ελαττώματα στους πελάτες μας». Στην απάντηση επίσης τονίζεται πως η εταιρεία λαμβάνει υπόψιν τις παρατηρήσεις των πελατών της. 

Διεθνή
1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM