Αμαξίδια με ερπύστριες χαρίζουν πρόσβαση σε βουνά, δάση και δύσβατα μονοπάτια

Georgia Introduces All-Terrain Wheelchairs That Are Free To Use at State Parks Facebook Twitter
0

Ο χρόνος στην εξοχή έχει συνδεθεί πολλά και σημαντικά οφέλη. Όμως η επίσκεψη σε δρυμούς και η διάσχιση δύσβατων μονοπατιών πεζοπορίας ήταν όχι μόνο δύσκολη αλλά και συχνά αδύνατη για ορισμένους ανθρώπους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οργανώσεις στις ΗΠΑ όπως το Ίδρυμα Aimee Copeland Foundation έθεσαν ως στόχο να βελτιώσουν την πρόσβαση για τα ΑμεΑ.

Πρόσφατα, συνεργάστηκαν με το Τμήμα Φυσικών Πόρων της Γεωργίας για την καγτασκευή ενός στόλου αμαξιδίων παντός εδάφους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν σε 11 πολιτειακά πάρκα και ιστορικά μνημεία της πολιτείας.

«Αποστολή μας είναι να παρέχουμε ευκαιρίες στην ύπαιθρο για κάθε πολίτη και επισκέπτη της Τζόρτζια», λέει ο διευθυντής των κρατικών πάρκων και ιστορικών τόπων της Τζόρτζια, Τζεφ Κάουν.

«Είμαι υπερήφανος που συνεργάζομαι με το Ίδρυμα Aimee Copeland για να εξασφαλίσουμε πρόσβαση στους επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες».

Τα αμαξίδια παντός εδάφους ή ATC (all-terrain chairs) έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν άτομα σε βραχώδη, χορταριασμένα και ανώμαλα εδάφη. Θα είναι δωρεάν για χρήση με κράτηση, αλλά οι χρήστες θα πρέπει να ταξιδεύουν με έναν προκαθορισμένο φίλο ή γνωστό τους που θα τους συνοδεύει για λόγους ασφαλείας.

Ο blogger Cory Lee, με έδρα τη Τζόρτζια, ο οποίος έχει ταξιδέψει σε όλες τις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες με το αμαξίδιο του, τονίζει τη σημασία αυτής της εξέλιξης. «Θα μπορέσω επιτέλους να πάω σε αυτά τα μονοπάτια για πρώτη φορά στη ζωή μου», λέει. «Τα μονοπάτια είναι εκτός ορίων με το κανονικό μου αμαξίδιο».

Η Γεωργία δεν είναι η μόνη πολιτεία που λαμβάνει μέτρα για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη προσβασιμότητα στα ΑμεΑ. Το Κολοράντο, το Μίσιγκαν και η Νότια Ντακότα είναι μερικές ακόμη πολιτείες που προσφέρουν ειδικό εξοπλισμό για να έρθουν πιο κοντά οι άνθρωποι στη φύση. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Διεθνή / Χωρίς την Κέιτ Μίντλετον ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Δανία

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνιση, μετά τη διάγνωση με καρκίνο, στις 15 Ιουνίου - Σε ποια εκδήλωση του καλοκαιριού υπάρχει πιθανότητα να παραβρεθεί;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στην τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ - Απούσα η Κέιτ Μίντλετον

Με αγωνία παρακολουθεί η βασίλισσα την εξέλιξη των ιπποδρομιών από το royal box - Η τρίτη μέρα των ιπποδρομιών του Άσκοτ είναι γνωστή ως «Ladies Day»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Βραζιλία: Πρόταση νόμου καταδικάζει σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης τα θύματα βιασμού απ' τους βιαστές τους

Διεθνή / Βραζιλία: Πρόταση νόμου μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης απ' τους βιαστές τους

Νέος προτεινόμενος νόμος στη Βραζιλία μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού που προχωράνε σε εκτρώσεις σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκιση από τους βιαστές τους.
NEWSROOM