Άμαχοι το 1/3 των θυμάτων από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Άμαχοι το 1/3 των θυμάτων από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία Facebook Twitter
0

Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα πως οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί η ρωσική πολεμική αεροπορία στη Συρία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 2.132 ανθρώπους και σχεδόν το ένα τρίτο των θυμάτων ήταν άμαχοι.

 

Από την έναρξη των επιχειρήσεων της Μόσχας στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν σκοτωθεί από τα πλήγματα αυτά 598 μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και περισσότεροι από 824 μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα, του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη χώρα αυτή αλλά και άλλων ανταρτικών οργανώσεων.


Το Παρατηρητήριο, που βασίζει τις πληροφορίες του σε ένα ευρύ δίκτυο γιατρών και ακτιβιστών στη Συρία, ανέφερε ότι έχει καταγράψει τους θανάτους 710 πολιτών. Από αυτούς, 161 ήταν παιδιά κάτω των 18 ετών και 104 ήταν γυναίκες.


Η Ρωσία υποστηρίζει ότι παρενέβη στον πόλεμο της Συρίας έχοντας ως στόχο το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή. Όμως η Δύση και η συριακή αντιπολίτευση την κατηγορούν ότι επικεντρώνει τους βομβαρδισμούς της στους μετριοπαθείς αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM
«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Διεθνή / «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Ο στρατηγός Καρστεν Μπρέουερ δήλωσε ότι η Ρωσία παράγει εκατοντάδες τανκς ετησίως, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες έως το 2029 ή και νωρίτερα
LIFO NEWSROOM